Az Apple rejtett QR-kódokat helyez el az iPhone kijelzőkön

2023. október 01.
15.8421
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Apple az elmúlt években folyamatosan azon dolgozott, hogy gyártási költségeit kontroll alatt tartsa és kiváló minőségű termékeket tudjon a felhasználók számára biztosítani, ehhez egy egészen különleges megjelölést vezetett be 2020-ban, egy láthatatlan QR-kódot helyez el minden kijelzőben.

A The Information információi szerint az Apple a gyártás különböző szakaszaiban mikroszkopikus QR-kódokat gravírozott az iPhone üvegburkolatára, melyekkel nyomon tudja követni a vállalat, hogy hány üvegburkolatot gyártanak, és hányat dobnak ki beszállítói. Ezek a kódok, amelyek olyan aprók, mint egy homokszem, segítik az Apple-t az ellátási lánc hibáinak megfigyelésében és csökkentésében.

A kódokat csak speciális lézer- és szkennelő berendezések tudják leolvasni, amelyeket az Apple kínai beszállítói gyáraiban telepített. Korábban a Lens Technology és a Biel Crystal kijelző gyártók nem engedtek betekintést az Apple-nek, hogy megismerjék a hibák valódi arányát, ami növelheti a vállalat gyártási költségeit. A QR-kódoknak köszönhetően azonban több száz millió dollárt spórolhat az Apple évente.
4 hozzászólás

Porthos

10 hónapja, 5 napja

Baromi okos megoldás basszus!

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 5 napja

Jól tolják! mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 6 napja

Ez rohadt ügyes húzás! mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

10 hónapja, 6 napja

Az de kemény. röhögő smiley

válasz erre