Az Apple nem hajlandó kifizetni az EU által kiszabott korábbi rekordbírságot

2024. május 24.
14.3381
csirkee profilja, adatai
csirkee
A cupertinói techvállalat idén március elején rekordbírásgot, 1,84 milliárd eurós büntetést kapott az Európai Uniótól, amiért megsértették a versenypiaci törvényeket, ám úgy tűnik az Applenek esze ágában sincs kifizetni ezt az összeget, keresetet nyújtottak be az összeg felülbírálására.

A történet 2020-ban kezdődött, amikor a Spotify bepanaszolta az Apple-t, amiért megtiltotta a zenei streamingszolgáltatónak, hogy tájékoztassa a felhasználókat arról, hogy alkalmazáson kívül olcsóbban tudnak előfizetni a szolgáltatásukra. Az EU szerint ez jogellenes lépés volt, emiatt óriási pénzbüntetést kapott a vállalat, amit azonban egyelőre nem szeretne kifizetni.

A Bloomberg szerint az Apple keresetet nyújtott be az összeg felülbírálására az Európai Unió Bíróságának Törvényszékéhez, miszerint az Európai Bizottság nem szolgáltatott hiteles és elegendő bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az Apple szabályzata sértette volna a fogyasztókat. Az Apple lépése várható volt az ügyben, megpróbálják lecsökkenteni a pénzbírság összegét.
kapott az Európai Uniótól, amiért megsértették a versenypiaci törvényeket, ám úgy tűnik az Applenek esze ágában sincs kifizetni ezt az összeget, keresetet nyújtottak be az összeg felülbírálására.'>
3 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Kezdődik a harc, kíváncsi leszek ki jön ki győztesen.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Igazuk is van amúgy. A spoty nem is lenne, ha nem lenne Apple...

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na hát ez a sztori érdekesen alakul! mosolygó smiley

válasz erre