Az Apple mégis tudja olvasni az iMessage üzeneteid?

2013. október 20.
8541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Az Apple korábban elmondta, nem olvashatók a felhasználók által küldött iMessage üzeneteket, hiszen "Végtől-végig titkosítással van ellátva az üzenet, így senki más, csak a küldő és a fogadó láthatja".

A Quarkslab-ként ismert csoport azonban úgy látszik, erre hamar rácáfolt, hiszen állításuk szerint az Apple mégiscsak hozzáfér a küldött üzenetekhez, melyet egy Malajziában tartott bemutatón prezentáltak is.Az egész helyzetet tovább súlyosbítja, hogy lehetőség van az üzenetek elfogására, majd annak módosítás utáni továbbküldésére is, és úgy, ahogy az Apple hozzáfér ezekhez, egy harmadik fél is képes lehet ugyanerre.

Mindezt egy 90 perces prezentációval és két demonstrációval mutatták be, lépésről-lépésre, melyről a Youtubera is került fel videó. Az alábbi videót francia biztonsági szakértők készítették arról, hogyan használnak a Quarkslab emberei egy laptopot arra, hogy ne csak olvassanak, de egyúttal meg is változtassanak két iPhone közt küldött üzenetet.

[display_video youtube=EbqZnTKDVU0]

Az Apple szóvívője, Trudy Muller elmondta: "Az iMessage-t nem arra terveztük, hogy elolvassuk, vagy módosítsuk az üzeneteket. A kutatás elméleti gyengeségekre épül, amely ugyan megkövetelné, hogy az Apple újratervezze az alkalmazás struktúráját, de az Apple nem szándékozik kihasználni ezt."

Furcsa, hogy a videóban ezek az elméleti sebezhetőségek mennyire gyakorlatiasnak tűnnek.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink