Az Apple már csak a világ harmadik legértékesebb vállalata

2024. június 06.
9.6101
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt években a legtöbbször az Apple vezethette a világ legértékesebb vállalata elnevezésű listát, ám úgy tűnik az egyik legnagyobb chipgyártó cégnek sikerült leköröznie, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a Microsoft áll az első helyen, a második pozíciót pedig az Nvidia foglalhatja el.

Az Nvidia rengeteget erősödött az utóbbi években, köszönhetően az AI chipek területén tett erőfeszítéseknek, legfőképpen a H100 chipjének, amivel elérték a 3,01 billió dolláros piaci értéket. A Microsoft jelenleg 3,15 billió dolláros piaci értékkel rendelkezik, míg a harmadik helyre kényszerült Apple jelenleg "csak" 3 billió dollárt ér.

Az előző hónapban hozta nyilvánosságra eladási számait az Nvidia, melyből kiderült, hogy elképesztő 14 milliárd dolláros profitot sikerült elérniük, A chipgyártó részvényei szárnyalnak, jelenleg több mint 1220 dollárba kerülnek. Az Nvidia uralja a mesterséges intelligencia chipek piacát, részesedése 70-95 százalék körül van. Hihetetlen ütemben fejlődik a chipgyártó, és egyelőre nincs kihívója.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Én ellennék az ezredik helyen is... röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Majd visszajönnek, bár szerintem így sem zavarja őket. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Szegénykéim..

válasz erre