Az Apple kiadott egy új, jelentős adatvédelmi frissítést a Safarin, megakadályozzák az online nyomon követést

2023. június 12.
15.9611
csirkee profilja, adatai
csirkee
Bár az idei WWDC-n az új operációs rendszereké és a Vision Próé volt a főszerep, a techvállalat bejelentett néhány izgalmas adatvédelmét és biztonságát érintő fejlesztést is, melynek részeként a Safari privát böngészési funkcióban automatikusan zárolja adatainkat.

Az Apple még jobban szeretné megvédeni felhasználói adatait böngészés során, emiatt hamarosan még biztonságosabban netezhetünk majd Safariban. A privát böngészés mostantól zárolva van, ha nincs használatban, így a felhasználó akkor is nyitva tarthatja a lapokat, amikor eltávolodik az eszköztől.

Amikor a felhasználó először elindítja a Privát böngészést a Safariban, egy új előugró ablak jelenik meg, ahol a következő olvasható:

Speciális nyomkövetési és ujjlenyomat-védelem: Segít megakadályozni, hogy a webhelyek fejlett technikák segítségével nyomon kövessék vagy azonosítsák az eszközt.

Mindez azt jelenti, hogy privát böngészéseinket jelszóval vagy ujjlenyomattal zárolhatjuk, így illetéktelenek nem fognak hozzáférni. Az újdonság az új rendszerekkel fog érkezni, azaz valamikor szeptemberben.
5 hozzászólás

Ronalddo

6 hónapja, 6 napja

Sosem használom a privát böngészést, de ennek a fejlesztésnek sem sok értelmét látom. A gépet úgyis ki kell nyitnom az ujjlenyomatommal ha mondjuk ott hagyom. Nem tudom ebben mi plusz van.

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 6 napja

Ez mind zsép és jó, csak lassan már minden tiltva van, én pl nem tudok lájkolni cikkeket, mert le van tiltva a Safariban...

válasz erre

betyár

6 hónapja, 6 napja

Ez tényleg jó megoldás.

válasz erre

CharlieFirpo

6 hónapja, 1 hete

Én azt hittem, eddig is így volt.

válasz erre

Mordorer

6 hónapja, 1 hete

Ez egy jó megoldás!

válasz erre