Az Apple helyett már a Microsoft a világ legértékesebb vállalata

2024. január 17.
12.8591
csirkee profilja, adatai
csirkee
Újabb trónfosztás történt a techpiacon, ugyanis annak ellenére, hogy tegnap kiderült, az Apple a világ legnagyobb okostelefon-gyártója, trónfosztást történt a legértékesebb vállalatok ranglistáján, a Microsoft átvette az első helyet a mesterséges intelligenciának köszönhetően.

Az Apple az elmúlt években szinte folyamatosan vezette a legértékesebb vállalatok ranglistáját, de az iPhone eladások csökkenése és a mobilpiac zsugorodása komoly hatással volt a részvények értékére. Mindeközben a Microsoft rengeteg tőkét fektetett a mesterséges intelligencia fejlesztésébe, aminek köszönhetően január 12-én a vállalat piaci értéke egybillió dollárral 2,887 ezermilliárd dollárra nőtt.

Fontos azonban megjegyezni, hogy csak nagyon minimális a különbség az Apple és a Microsoft között, ha sikeres lesz a Vision Pro, akkor nagy valószínűséggel ismét vissza veheti első helyét a cupertinói vállalat a részvények növekedésének köszönhetően. Az idei évben a Microsoft tovább fogja növelni részesedését a generatív MI szegmensben, ami az Applenél elég hiányos egyelőre.
kiderült, az Apple a világ legnagyobb okostelefon-gyártója, trónfosztást történt a legértékesebb vállalatok ranglistáján, a Microsoft átvette az első helyet a mesterséges intelligenciának köszönhetően.'>
4 hozzászólás

Kisfaludy82

3 hónapja, 1 hete

Hát, ügyesek, bár nem tudom mivel érték el. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete

Az komoly! meglepett smiley Erre a hírre nem számítottam.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete

Uhhhh de durva! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nem hittem volna hogy ez valaha megtörténik.

válasz erre