Az Apple globálisan bevezeti az AirDrop korlátozást az iOS 16.2-vel

2022. december 08.
50.3861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A cupertinó-i techóriást az elmúlt időszakban rengeteg kritika érte, amiért Kínában bevezetésre került az AirDrop korlátozása, amikor ezen keresztül kezdték el terjeszteni a tüntetők a kormányellenes képeket, most globálisan is bevezetésre kerül a funkció.

A legfrissebb hírek szerint az iOS 16.2-es frissítéssel már mindenhol érvényben lesz az AirDrop 10 perces korlátozása, ezen időintervallumon belül a felhasználók "mindenkivel" megoszthatják fájlokat, ezt követően azonban a beállítás visszaáll a "csak kapcsolatok"-ra. Ez a frissítés Kínában az iOS 16.1.1-es frissítéssel érkezett nem olyan régen, ekkor az Apple elárulta, hogy jövőre világszerte bevezetik.

Az iOS 16.2 béta verziójában már benne is van - emellett az Apple Music karaoke funkciója is már megtalálható -, így egészen biztosan hamarosan mindenkinél elérhető lesz. Az Apple egyébként az adatvédelmi beállítások és a biztonság szigorításával magyarázta a döntését, ugyanis többször is előfordult, hogy valaki intim fotókat küldött szét.
4 hozzászólás

Levi87

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

Nemár. szomorú smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 21 napja

Szerintem ennek van értelme.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 5 hónapja és 21 napja

Ennek kb alapból így kellett volna működnie.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 21 napja

Ez egy jó dolog, főleg azért mert így nem lehet úgy felejteni. röhögő smiley

válasz erre