Az Apple fellebbez Brazíliában a töltő nélküli iPhoneok eladási tilalma ellen

2022. szeptember 07.
15.3491
csirkee profilja, adatai
csirkee
A cupertinó-i vállalat kedden bejelentette, hogy fellebbezni fog a brazil végzés ellen, mely megtiltotta a cégnek, hogy olyan iPhone készülékeket adjon el, melyek doboza nem tartalmazza a töltőkábelt, ami a hatóságok szerint a fogyasztók megtévesztése.
 

Nem csak megtiltotta az Apple számára a brazil hatóság, hogy az iPhone 12 és újabb modelleket árulja az országban, de emellett egy 2,38 millió dolláros - majd 1 milliárd forintos - pénzbírságot is kiszabott a vállalatra. Az Apple korábban arra hivatkozott, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése miatt nem csomagol új készülékei mellé hálózati adaptert, ám ezt a hatóságok nem fogadták el.

A Reuters magazin beszámolója szerint a techvállalat kijelentette, hogy mindenben együttműködik a brazil Senacon fogyasztóvédelmi ügynökséggel, hogy megoldják a problémákat. A cég szerint korábban már nyertek pert az országban ebben az ügyben, és biztosan abban, hogy ügyfeleik tisztában vannak azzal, hogy milyen lehetőségeik vannak készülékeik töltésére.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hete és 6 napja

Nyerni pedig nem fog szerintem.

válasz erre

betyár

3 hete

Mind a két felet megértem egyébként.

válasz erre

TEchie

3 hete

Hát igen, a törvényt be kell tartani. Még az Apple-nek is.

válasz erre

Levi87

3 hete

Nálunk meg azt büntetik lassan, ha van benne.

válasz erre

új kommentek

Levi87 profilja

Levi87

8 órája és 46 perce
betyár profilja

betyár

11 órája és 9 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink