Az Apple eltüntette a legnagyobb orosz közösségi hálózatot az App Store-ból

2022. szeptember 28.
35.6191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Apple globálisan eltávolította a legnagyobb orosz közösségi média appot - az orosz területen Facebookot földbe döngölő VKontakte-t - , valamint a VK-hoz tartozó összes egyéb applikációt az AppStore-ból, ezzel gyakorlatilag ellehetetlenítve annak használatát iOS eszközökön.

Ezzel együtt megszüntette az összes olyan fejlesztői fiókot, aminek bármi köze lehet ezekhez az alkalmazásokhoz, a VK viszont úgy nyilatkozott, hogy bár alkalmazásait az Apple blokkolja, ők továbbra is fejlesztik és támogatják az iOS-alkalmazásokat.

A háttérben természetesen az Oroszországgal szemben az Ukrajnai invázió miatt bevezetett szankciók állnak, legutóbb hétfőn szigorítottak még tovább ezeken, válaszul az Oroszország által nemrégiben Ukrajna egyes részein tartott népszavazásokra. A szankciók a Gazprombank, a VK-val kapcsolatban álló orosz bank 23 vezetőjét is érintik.

Az orosz digitális ügyek minisztériuma közölte, hogy vizsgálják az esetet, valamint azt is hozzátették, hogy a Google Play Áruházban továbbra is elérhető minden alkalmazás. Az invázió kezdete óta egyébként Oroszország több amerikai közösségi oldalt is blokkol, így az Instagramot, a Facebookot és a Twittert is.

Azok a felhasználók, akik már letöltötték az érintett alkalmazásokat - a Vkontakte mellett a Mail.ru, a VK Music és a Youla apróhirdetési app is érintett -, továbbra is használhatják őket, de már csak korlátozottan.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 8 hónapja és 4 napja

Értem én hogy szorongatják őket, de azt nem igazán. hogy miért a köznépet?

válasz erre

Levi87

1 éve, 8 hónapja és 4 napja

Majd visszaengedik a facebookot. röhögő smiley

válasz erre

betyár

1 éve, 8 hónapja és 4 napja

Úgyis megoldják majd valahogy.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 8 hónapja és 4 napja

Majd használják böngészőből.

válasz erre