Az Apple egy új gyártóüzem építését fontolgatja Indonéziában

2024. április 17.
22.6201
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt években a cupertinói vállalat megpróbálta Kínán kívülre szervezni gyártási folyamatainak egy részét, miután korábban problémák merültek fel az ellátási láncban, és a jelek szerint egy folytatni szeretné a jövőben, ugyanis Tim Cook szerint az Apple egy új gyártóüzem létrehozásán gondolkodik Indonéziában.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook vietnami látogatása után kedden érkezett Jakartába, ahol találkozott Joko Widodo elnökkel annak érdekében, hogy a technológiai óriás a hazai cégekkel való partnerség révén növelni fogja a gazdaságot. Cook a találkozó után tartott rövid sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy egy új gyártóüzem létrehozásáról is tárgyaltak az elnökkel.

Az Apple-nek jelenleg nincs gyártóüzeme Indonéziában, de 2018 óta alkalmazásfejlesztői akadémiákat hozott létre a térségben, mely sokat lendített az ország gazdaságán. Indonézia ipari minisztere, Agus Gumiwang Kartasasmita, aki szintén részt vett a találkozón, azt mondta az újságíróknak, hogy ha az Apple úgy dönt, hogy Indonéziában gyárat épít, akkor exportra is képesek lesznek majd termelni.

Indonézia hatalmas, tech-hozzáértő lakossággal rendelkezik, így a délkelet-ázsiai ország a technológiai befektetések kulcsfontosságú célpiacává vált az elmúlt években. Az Applenek azonban alaposan meg kell vizsgálnia azt, hogy mennyire éri meg egy új országban gyártóüzemet létrehozni, miközben már Indiában is egyre több iPhone-t készítenek.
4 hozzászólás

techiii

1 hónapja, 1 hete

Jól teszik, bár jöhetnének ide is.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete

Több ország, nagyobb árverseny. Jól tolják.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete

Nagyon le akarak lépni Kínából.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ahol az olcsó munkaerő, ott az Apple. mosolygó smiley

válasz erre