Az Apple egy összehajtható iPhone készülék innovációját védette le

2023. március 26.
32.0101
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legtöbb okostelefongyártó vállalat már előrukkolt valamilyen hajlítható kijelzős készülékkel, ám az Apple egyelőre nem lépett erre a piacra, de a háttérben már dolgoznak ilyen eszközön, melyhez most egy új szabadalmat nyújtottak be az Egyesült Államok szabadalmi hivatalához (USPTO).

A hajlítható kijelzővel ellátott okostelefonok egyik Achilles-sarka a rugalmas OLED kijelzők nagyfokú sérülékenysége, amit nagyon nehéz megvédeni. Ám az Apple most egy olyan szabadalmat nyújtott be, ami megoldást jelenthető a kijelzők sérülékenységére a jövőben az összehajtható iPhone-ok és iPadek esetén.

Az innováció lényege, hogy valamilyen érzékelőt (például esésérzékelőt) használnának a készülékekben, mely érzékelné az eszköz esését. Ebben az esetben valamilyen kioldó mechanizmus aktiválódna és részben vagy egészben visszahúzná az összehajtható kijelzőt, ami így védelmet kapna az esés során. Egyelőre arról nincsenek információk, hogy a vállalat mikor mutathatja be első hajlítható kijelzős eszközét, de egyes pletykák szerint valamikor 2025-ben érkezhet.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Kíváncsi leszek, mindig valami pluszt tesznek a meglévő dolgokhoz.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

A külseje mondjuk így is megreccsenhet keményen, de tény hogy össze csukva a kijelző akar meg is úszhatja..

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nagy ötlet, csak sikerüljön is megvalósítani!

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ilyesmit használnak laptopokban is, nem rossz terv.

válasz erre