Az Apple cáfolta, hogy tőle kerültek ki a celeb-aktok

2014. szeptember 03.
1.6701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Közleményben cáfolta kedden az Apple, hogy a rendszereinek feltörlésével kerülhettek hackerek sztárokról készült meztelen felvételekhez.
A cég elismerte, hogy egyes celebek fiókjaihoz célzott támadások eredményeképpen - felhasználói nevek, jelszavak és biztonsági kérdések ismeretében - hozzáfértek, ugyanakkor leszögezte: "az általunk kivizsgált esetek egyike sem származott az Apple-rendszerek feltöréséből, beleértve az iCloudot vagy a Find my iPhone-t is".

Az Apple "egy több mint 40 órán át tartó" belső nyomozás eredményét összesítő közleményében leszögezte, hogy együtt fog működni a hatóságokkal az ügyben érintett bűnözők azonosításában.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hétfőn közölte, hogy bekapcsolódott a hackerek keresésébe, akik világszerte ismert női sztárok meztelen fotóit töltötték fel a világhálóra.
Több közösségi oldalra vasárnap kerültek fel ismert színésznőről vagy énekesnőről, illetve modellről készült felvételek, illetve olyan listák, amelyek több mint 100 állítólagos áldozat nevét tartalmazták.  Közöttük volt Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások.

Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence ügynöke és Mary Elizabeth Winstead valódinak, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket.

MTI
nincs még hozzászólás