Az Apple blokkolta a Beeper Mini szolgáltatását

2023. december 10.
20.5221
csirkee profilja, adatai
csirkee
A cupertinói vállalat ma megerősítette, hogy lépéseket tett a Beeper Mini elnevezésű csevegő alkalmazás ellen, amely lehetővé tette az Android-felhasználók számára iMessages küldését és fogadását, ám ezt nem nézte jó szemmel az Apple.
 

A Beeper Mini csupán néhány napja indult el a felhasználók nagy örömére, de nem tartott sokáig. Az Apple a felhasználók adatainak védelme és biztonsága érdekében úgy döntött, hogy blokkolja a Beeper Mini alkalmazást, mely már nem követeli meg, hogy bejelentkezzünk az iCloud-fiókba. A Beeper ugyanis kifejlesztett egy új csatlakozási módszert, melynek köszönhetően a Mini alkalmazás már közvetlenül az Apple szolgáltatásához csatlakozik.

A vállalat megvizsgálta ezt az új módszert, ami szerintük nem éppen túl biztonságos. Az Apple közleménye szerint spam- és adathalász támadásoknak vannak kitéve a felhasználók adatai. A Beeper azt állítja, hogy a titkosítás és az adatvédelem kompromisszumok nélkül működött, és a cég dokumentációja szerint senki sem tudja elolvasni az elküldött üzenetek tartalmát a feladón és a címzetten kívül, de az Apple ezt nem tudta ellenőrizni, és szerinte kockázatot jelent a felhasználók számára.
4 hozzászólás

betyár

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem tartott sokáig. Bár nem értem miért akarják az androidosok az imessaget.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ez mi? röhögő smiley Ezeknek már az is hír, hogy blokkoltákl őket, így legalább valaki meg tudja hogy létezik ez is. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Úgyis az Android része lesz előbb utóbb szóval tökmindegy.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nem sokáig engedték pket tündökölni. röhögő smiley

válasz erre