Az AnTuTu három hónapra eltiltotta a Realme GT-t a mesterséges pontszámnövelés miatt (FRISSÍTVE!)

2021. március 17.
21.9231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az okostelefonok világa sem mentes a doppingbotrányoktól, így most például a Realme-nek sikerült csúnyán megbuknia az AnTuTu tesztjein, miután a teljesítményadatokkal foglalkozó oldalnál azt találták, hogy a cég mesterségesen módosította a GT típusú okostelefonjuk pontszámait.

A benchmark csapat minderről a Weibón számolt be egy hosszúra nyúlt közlemény részeként, amiből kiderül, hogy a GT bejelentése előtt Xu Qi Chase, a Realme egyik első embere egy 770 221 pontos AnTuTu eredményt hozott nyilvánosságra a közösségi oldalakon, ami jóval több, mint ami egy tipikus Snapdragon 888-cal szerelt készüléktől elvárható lenne.

A legtöbb készülék ugyanis 710 ezer pont körül teljesít, sőt még a Qualcomm referenciaeredményei sem emelkedtek 735 ezer fölé, így miután a Realme GT megjelent, az AnTuTu rögtön letesztelte, és tesztjük futtatásakor valóban 750 ezer feletti pontérték jött ki, azonban amikor mélyebbre ástak a hardveres és szoftveres háttérben, azt találták, hogy a gyártó direkt úgy módosította a készüléket, hogy az kicselezhesse az AnTuTu méréseit, emiatt pedig most három hónapos eltiltást kapott a gyártó.

FRISSÍTÉS (2021.03.17 - 20:30) - Megérkezett a realme hivatalos, magyarországi kommunikációs ügynökségének hivatalos közleménye a témában, amit változtatás nélkül, eredeti nyelven, valamint szabadfordításban közlünk az alábbiakban:

The realme GT smartphone is equipped with the latest Snapdragon 888 5G chipset, which brings users high performance. Benchmark scores of realme GT are based on accurate data under the current versions of the Antutu benchmark. Realme is clarifying the situation with the AnTuTu platform. Realme has not been using the results of the AnTuTu tests in its official marketing materials and will not use them until the situation is resolved. Realme has always been committed to bringing users excellent performance, the actual user experience is the top priority for realme.

A realme GT okostelefon a legújabb Snapdragon 888 5G chipsettel van felszerelve, mely nagy teljesítményt nyújt a felhasználók számára. A realme GT referenciaértékei az Antutu benchmark jelenlegi verzióinak pontos adatain alapulnak. A realme azon van, hogy tisztázza a helyzetet az AnTuTu platformmal. A realme az AnTuTu teszt eredményeit nem használta hivatalos marketing anyagaiban, és nem használja fel, amíg a helyzet nem oldódik meg. A realme mindig is elkötelezte magát amellett, hogy a felhasználóknak kiváló teljesítményt nyújtson, a valós felhasználói élmény a realme legfontosabb prioritása.
találták, hogy a cég mesterségesen módosította a GT típusú okostelefonjuk pontszámait.'>
2 hozzászólás

Fikarc

3 éve, 4 hónapja és 8 napja

Nagyon helyes!

válasz erre

betyár

3 éve, 4 hónapja és 8 napja

Ejnye-bejnye...

válasz erre