Az amerikai kormány még keményebben kíván fellépni a Huawei felé irányuló exporttal szemben

2023. január 31.
50.6171
csirkee profilja, adatai
csirkee
Még a Trump-adminisztráció alatt került betiltásra a Huawei eszközök forgalmazása Amerikában, ami elég mély sebet hagyott a kínai gyárban, ám itt még nem állt meg a történet, és Biden elnök irányítása alatt is szigorításokat vezettek be, most pedig megtilthatják a teljes exportot is.

A Financial Times legfrissebb beszámolója szerint az Egyesült Államok kormánya leállította azon engedélyek kiadását, melyek eddig lehetőséget nyújtottak az amerikai cégeknek, hogy exportáljanak a Huaweinek - a hírt egyelőre nem erősítette meg a kormány. Ilyen vállalat volt például a Qualcomm, akik 4G chipeket biztosítottak a Huawei okostelefonjaiba.

Jelen állás szerint az a cél, hogy teljes tilalmat vezessenek be a kínai vállalat ellen, akit korábban azzal vádoltak, hogy túl szoros kapcsolatot ápol a kínai kormánnyal és adatokat is továbbítanak a számukra. A Huawei természetesen minden vádat tagadott, ám nem tudta mindezt bizonyítani, ezért vezettek be ellenük szankciókat. Az új korlátozások a hírek szerint a 4G-hez, a WiFi 6-hoz és a WiFi 7-hez, az AI-hoz, valamint a felhőhöz és a nagy teljesítményű számítástechnikához kapcsolódó termékekre és összetevőkre vonatkoznának.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nem az amcsiknak kéne előbb bizonyítani a vádakat amúgy? Nem az a híres szabadságjogok földje?

Nem védem a Huaweit, sok elmebeteg dolguk volt, de azért na.

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Érdekes nagyon ez a teljes ellehetetlenítés.

válasz erre

TEchie

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Amúgy bizonyítottak már valamit az amcsik vagy csak rommá szopatják őket?

válasz erre

petrovicsz

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ezeknek lehúzták a rolót.

válasz erre