Az Amazon lenyeli büszkeségét és a SapceX segítségét kéri internetes műholdjainak pályára állítására

2023. december 04.
19.1451
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt években felpörgött a műholdas internetszolgáltatás, miután a SpaceX már több ezer saját Starlinket állított alacsony Föld körüli pályára és ebből a buliból nem akar az Amazon sem kimaradni, ám a Project Kuiper kiépítéséhez szüksége van az ellenségére.
 

Az Amazon bejelentette, hogy pénteken szerződést kötött a SpaceX vállalattal, hogy 2025-ben három Falcon 9-es rakéta fogja a Project Kuiper műholdakat alacsony Föld körüli pályára állítani. Jeff Bezos által alapított Blue Origin is saját rakétákat fejleszt, de közel sincsenek olyan szinten, mint Elon Musk vállalata, ezért kénytelenek voltak leszerződni a konkurenciával.

A Project Kuiper első két prototípus műholdját még októberben állította pályára. Az Amazon közleményében kijelentette, hogy a SpaceX további indításai még nagyobb kapacitást kínálnak a telepítési ütemtervük támogatásához. A Project Kuiper konstelláció várhatóan 3236 műholdból fog állni, melyek közül legalább felének működnie kell 2026 nyaráig, hogy megfeleljen az FCC engedélyének.
4 hozzászólás

Fikarc

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hát ha nincs választás akkor nincs...

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nehéz döntés lehetett. röhögő smiley

válasz erre

zender

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Az üzlet fontosabb a büszkeségnél.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 5 napja

Az mondjuk kemény. röhögő smiley

válasz erre