Az alvásszakértők elárulják, hogyan aludj vissza az éjszaka közepén 2 perc alatt

2022. szeptember 18.
32.9921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egészen biztosan sokan jártunk már úgy, hogy felébredtünk az éjszaka közepén, de nagyon nehezen tudtunk visszaaludni, ami elég frusztráló tud lenni, éppen ezért szakértők most olyan kétperces alvási hacket javasolnak, mellyel tutira sikerül visszaaludni.

Manapság az egyik legelterjedtebb népbetegség az alvászavar, sokan nem tudnak eleget aludni, emiatt egészségük is megromlik, ugyanis az alvás létszüksége az embernek. Szakértők szerint nincs azzal semmi baj, ha valaki felébred az éjszaka közepén, például WC-zés miatt, de az már gond, ha nem tud visszaaludni hamar.

Dr. Guy Meadows, a Sleep School egyik társalapítója elmondta a Tom's Guide magazinnak , hogy az átlagos nyolcórás alvók körülbelül négyszer ébrednek fel éjszaka különböző okok miatt. A szakértő szerint két módja is van annak, hogy visszaaludjon az ember, az egyik egy katonai módszer, amikor az elmét használjuk. Ilyenkor megpróbálunk egy nyugodt gondolatra összpontosítani, például egy tavon, egy kenuba.

A másik módszer a testkoppintás, melyet a szorongásos emberek gyakran használnak. Ennek lényege, hogy meg kell érinteni az ujjal az arc és a kulcscsont bizonyos pontjait, majd mélyeket lélegezni és összpontosítani a jelenre. Egészen addig kell ezt ismételni, amíg el nem alszik az ember. Ha pedig egyik sem jön be, akkor még mindig ott a lehetőség bárányokat számolgatni.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 7 hónapja és 24 napja

Hmmmm jó lenne ha bejönne... Legközelebb megpróbálkozom.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 7 hónapja és 24 napja

Eskü kipróbálom. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

1 éve, 7 hónapja és 24 napja

Jó ötletek, köszi. Kár hogy a fejem koopogtatása engem nem feltétlenül nyugtat meg.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 7 hónapja és 25 napja

Ó bárcsak így menne ez a dolog...

válasz erre

Porthos

1 éve, 7 hónapja és 25 napja

Mármint hogy kopogtassam a fejem és attól majd elalszom? meglepett smiley Érdekes megoldás.

válasz erre