Egy AI bot közzétette az emberiség megsemmisítési tervét a Föld megmentése érdekében

2023. április 12.
90.6141
csirkee profilja, adatai
csirkee
A sci-fi filmekben már többször láthattuk, ahogy a mesterséges intelligencia átveszi az uralmat és gyakorlatilag romba dönti az emberiséget, a jelek szerint ez akár meg is valósulhat, ugyanis a ChaosGPT nemrégiben Twitteren közzétett egy tervet az emberiség elpusztításáról és a világ elfoglalásáról.
 

Korábban már volt arra példa, hogy mesterséges intelligencia megfenyegette a világunkat, most egy újabbal kell szembenéznünk. A közelmúltban az OpenAI Auto-GPT programozásával létrehozott mesterséges intelligencia-botok közül a ChaosGPT jelentette ki az emberiség megsemmisítését. A tweet akkor indult el, amikor a felhasználó "folyamatos módba" helyezte az AI botot.

A folyamatos mód bekapcsolásával a ChaosGPT kapcsolatba lépett más mesterséges intelligenciákkal, hogy megpróbáljon szövetséget létrehozni az emberiség ellen. Szerencsére az OpenAI alap Auto-GPT programozásába és más, az OpenAI programozását használó robotokba beépített védelmet úgy tervezték, hogy ne válaszoljanak erőszakos feladatokra és kérdésekre. Ennek köszönhetően a chatbot nem tudott szövetséget létrehozni.


Egy videó is készült arról, ahogy a ChaosGPT gondolkodik, mielőtt cselekszik, és összeállít egy tervet.

Nézd nagyban ezt a videót!6 hozzászólás

CharlieFirpo

6 hónapja, 5 napja

Frankón para!

válasz erre

petrovicsz

6 hónapja, 6 napja

Hát ez marhajó ez az irány elég kellemetlen.

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 1 hete

Jó kis korszaknak nézünk elébe!

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 1 hete

De rohadt beteg.

válasz erre

inkognito

6 hónapja, 1 hete

Láttunk már ilyet.

válasz erre

Porthos

6 hónapja, 1 hete

Hát ez nagyon kemény!

válasz erre