Az Acer Green Day eseményén újabb környezettudatos laptopot mutatott be a cég

2022. augusztus 24.
26.1181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Acer magyar idő szerint ma hajnalban tartotta meg az Acer Green Day sajtóeseményt, ahol nem csak a fenntartható jövővel kapcsolatos elképzelésit vázolta, hanem bemutatta az ezen filozófia alapján fejlesztett legújabb modelleket is.

Az eseményen elmondták, hogy az Acer több mint egy évtizeddel ezelőtt kezdte meg a fenntarthatósági gyakorlatok beépítését a cég működésébe és működtetésébe, ennek keretében 2008 óta a vállalat bevezette a szén-dioxid-kibocsátás közzétételére vonatkozó jelentéstételhez a CDP Ellátási Lánc rendszerét, ezzel azonosítva a beszállítói láncban szereplő partnereket.

A múlt évtized közepén több lépcsőben tettek a fenntarthatóságért, így elkezdték növelni a laptopok csomagolásának újrahasznosított tartalmát, valamint elindították a Project Humanity programot is, amelyben saját alkalmazottainak környezettudatosságát erősíti. Az erőfeszítések megkoronázásaként a gyártó tavaly elindította a környezettudatos eszközöket magában foglaló Vero termékcsaládját, amely termékek közös jellemzője, hogy jelentős részüket újrahasznosított anyagokból építik fel.

A törekvések között olyan érdekességek is felbukkannak, mint hogy a jövőben eltávolítják a felesleges biztonsági szalagokat a monitorszállítmányaikból, ezzel pedig csak 2023-ban várhatóan nagyjából 5500 km szalagot takarítanak meg!

Acer Chromebook Vero 514

Acer Chromebook Vero 514


A mai nappal a cég bemutattta új Chromebook Vero 514 készülékét is, amely 30% PCR műanyagból készült készülékházzal és 90%-ban újrahasznosított papírból készült csomagolással érkezik a vásárlókhoz. A billentyűsapkák és hangszórókban esetében 50%-ban használnak PCR műanyagot, az érintőpad felületét pedig 100%-ban óceánból származó műanyaggal gyártják - ez utóbbi fantázianevet is kapott, amely az OceanGlass névre hallgat.

Az Acer Chromebook Vero 514 egyébként teljesítményben is figyelemfelhívó, hiszen a legújabb 12. generációs Intel Core processzorokkal és Intel Iris Xe grafikus gyorsítóval, valamint DTS hangrendszerrel szerelték fel, a 14 hüvelykes full HD tükröződésmentes Corning Gorilla Glass kijelző 300 nitre képes - mindemellett pedig a 10 órás üzemidő 50%-át mindössze 30 perc alatt képes feltölteni.

Az Acer Chromebook Vero 514 laptop novembertől lesz kapható az EMEA-régióban, 599 eurós (mai árfolyamon 246.107 forintos) áron lesz elérhető.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 9 hónapja és 12 napja

Rohadtul tetszik ez a gépház.

válasz erre

Harder

1 éve, 9 hónapja és 12 napja

Mordorer írta:
Annyira kár hogy ezek a Chromebookok itthon nincsenek. szomorú smiley
Lehet venni amúgy... Csak hát nem magyar garis. szomorú smiley

válasz erre

TEchie

1 éve, 9 hónapja és 12 napja

Nagyon király hogy foglalkoznak ezzel is!

válasz erre

Mordorer

1 éve, 9 hónapja és 12 napja

Annyira kár hogy ezek a Chromebookok itthon nincsenek. szomorú smiley

válasz erre