Augusztus 11-én lesz az idei utolsó szuperhold

2022. augusztus 05.
22.3811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Izgalmasan alakul csillagászati szempontból az augusztus közepe, ugyanis nem csak meteorrajra lehet majd számítani, hanem ekkor láthatjuk idén utoljára a szuperholdat is, ilyen jelenséget legközelebb csak jövőre fogunk majd látni.

Szuperhold akkor következik be, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be. Ilyenkor sokkal nagyobbnak és látványosabbnak látjuk a holdunkat. A bennszülött amerikai algonkin törzsek egyébként ezt a jelenséget tokhal holdnak is szokták nevezni, ugyanis ilyenkor a legkönnyebb kifogni a tokhalat.

A szuperhold 14-30 százalékkal fényesebbnek tűnhet, mint a telihold csúcspontjakor. Emiatt sem lesz idén túl látványos az augusztusi meteorrajzás, a Perseidák, ám nem szabad csüggedni, ugyanis ők egészen szeptemberig aktívak lesznek, érdemes minden este kinézni az ablakon.
meteorrajra lehet majd számítani, hanem ekkor láthatjuk idén utoljára a szuperholdat is, ilyen jelenséget legközelebb csak jövőre fogunk majd látni.'>
4 hozzászólás

Ronalddo

2 éve, 1 hónapja és 7 napja

Nemrég volt pedig. meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 1 hónapja és 7 napja

Jó lenne egy ilyen képet elkapni róla. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 1 hónapja és 7 napja

Kíváncsian várom.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 1 hónapja és 8 napja

Na bakker pont emiatt nem lehet majd látni a csillaghullást! meglepett smiley

válasz erre