Áttörés a cukorbetegségben: íme a gyógyszer, ami képes 48 óra alatt újraindítani az inzulintermelést

2024. január 14.
12.2541
csirkee profilja, adatai
csirkee
Jelentős előrelépést hozhat a cukorbetegség kezelésében az FDA által jóváhagyott gyógyszer, mely képes lehet a hasnyálmirigyben regenerálni az inzulintermelő sejteket, ezáltal csökkenteni lehet az inzulininjekciók használatát az 1-es típusú cukorbetegek körében.

Az 1-es típusú cukorbetegek számára naponta több alkalommal is kell inzulin injekciót használniuk, hogy a vércukorszintjük megfelelő legyen, ugyanis a hasnyálmirigyük képtelen az inzulin előállítására. Egy új gyógyszer megoldást jelenthet a betegek számára, mely képes a hasnyálmirigyben előforduló sejtet rávenni arra, hogy azok a béta-sejtek funkcióit utánzó sejteket hozzanak létre.

Az ausztrál Baker Heart and Diabetes Institute csapata által vezetett kutatás az FDA által már jóváhagyott gyógyszerek új felhasználását vizsgálták, amelyek az EZH2 enzimet - sejtfejlődésért felel - célozzák az emberi szövetekben. Korábbi kutatások azt sugallták, hogy azok a sejtek, amelyek a gyomor savasságának szabályozásában is segítik a csatorna bélését, a megfelelő környezetben béta-sejtekké alakíthatók.

A vizsgálatok szerint a gyógyszer 48 óra alatt be tudja indítani az inzulintermelést, ami ígéretesnek tűnik, de további vizsgálatokra van szükség.
3 hozzászólás

Porthos

3 hónapja, 1 hete és 5 napja

Menj már! meglepett smiley Ez óriási!!!!

válasz erre

techiii

3 hónapja, 1 hete és 5 napja

Azta meglepett smiley ez azért komoly előre lépés.

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ez elképesztő! meglepett smiley Ezzel gyógyítható lenne, ami eddig elképzelhetetlen volt.

válasz erre