Advertisement

Átnevezik a SkyDrive-ot

2014. január 28.
8051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A korábbiakban hallhattuk egy bírósági ügy híreit, miszerint a BSkyB [British Sky Broadcasting] beperelte a Microsoftot, amiért a SkyDrive névben a Sky szó megzavarhatta a felhasználókat és összetéveszthették a Microsoft online felhőalapú tárhelyét a BSkyB-vel.

Nos, viccesnek mondható, hogy egy, a közéletben is rendkívül sokszor hallható szót sajátít ki magának egy cég, és kissé igazságtalan is, hiszen ennyi erővel akárkit beperelhetne a brit közvetítő, aki egyáltalán élni mert az "ég [fn.]" angol megfelelőjével - akár mottóban, szlogenben, reklámban, dalcímben (mert miért ne?) stb.

A BSkyB egyik érve az volt, hogy többen [nyilván 5-6 személy] a SkyDrive-ról (mivel alkalmanként nem állt ott előtte, hogy "Microsoft") azt feltételezte, hogy a BSkyB tulajdonában áll, és hozzájuk fordult technikai segítségért. Így a BSkyB ahelyett, hogy egy csekély pénzösszeget elfogadott volna és "szólt" volna a Microsoftnak, hogy használják úgy a nevet, hogy Microsoft SkyDrive, rengeteg fejfájást okozott a cégnek.

Egyes hírek szerint majdnem a Skype-ot is belerángatták az ügybe hasonló okokból kifolyólag (Skype - értjük miről van szó). Nos, a BSkyB elérte amit akart, a Microsoftnak (habár jelentős haladékot kapott a per végén) le kell cserélnie a nevet a létező összes platformon, ehhez új hirdetést és egyebeket kell készítenie [a névváltás miatt] - ami valljuk be, nem egy kis dolog és nem is "ingyen van".

A tegnapi napon ennek következményeképpen a Microsoft egy blogposztot publikált, mely az új OneDrive-ot mutatja be. A poszton belül már láthatjuk a OneDrive-hoz készült rövid, 55 másodperces hirdetését is:

[embedvideo id="e4NsPPUDjyU" website="youtube"]
Mindezen felül mostantól él a onedrive.com webhely is, ahol fel lehet iratkozni az értesítő e-mailre, melyben azonnal tájékoztatnak majd, amint elérhető lesz a OneDrive szolgáltatás. Egyebek mellett a logó és a dizájn elméletileg semmit sem változott, szóval feltehetően mindenki a jól megszokott SkyDrive felületet veheti továbbra is igénybe.

Amit még várhatunk a Microsofttól, az az asztali SkyDrive alkalmazás frissítése (Win XP, Vista és 7), a Windows 8(.1)-hez (és RT-hez) néhány frissítés (a beépített SkyDrive alkalmazás átnevezése, kapcsolódó alkalmazásokban a hivatkozások és nevek cseréje), a Microsoft Office 2013 frissítése, az Outlook és egyéb szolgáltatások [mind az asztali és az online verzió] frissítése, valamint a mobilplatform alkalmazásfrissítései (Windows Phone elsősorban, Android, iOS).
nincs még hozzászólás