ASRock X99 Extreme11 - A szörnyeteg

2014. október 10.
4871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Jól tudjuk, hogy számos Haswell-E kompatibilis X99 van a piacon, azonban néha elgondolkozunk: mi lenne, ha...

ezért úgy gondoltuk, egy igazán extrém alaplapot mutatunk be, kifejezetten fanatikusoknak. Amikor az ASRock mérnökei megtervezték az Extreme11-et, az motiválta őket, hogy a világ legerősebb X99 alaplapját készítsék el ? így született meg az ASRock X99 Extreme11!

Tárhely bőség: 18 darab SATA3 (8 SAS-3 12 Gb/s) és 2 darab Ultra M.2



Egy biztos, ha valakinek winchester-csatlakozóra van szüksége, most megkapja!  Az ASRock X99 Extreme11 összesen 18 darab SATA3 csatlakozóval az oldalán, (melyből 10 darab SATA3 6.0 Gb/s csatlakozó az Intel X99, valamint 8 darab SAS-3 12.0 Gb/s pedig az LSI SAS 3008 vezérlőjére támaszkodik) megadja az igazi tárhelybőséget. Az ASRock tesztlaborjában az elképesztő 6.1 GB/s sebességet is elértük, természetesen SSD meghajtókkal. Ha most úgy gondolod, hogy ez volt az egyetlen hihetetlen információ a világ legerősebb X99 alaplapjáról, akkor tévedsz! A további kettő, a PCIe csatlakozók között helyet kapó, Ultra M.2 PCIe Gen3 x4 csatlakozók akár a 2.8 GB/s sebességre is képesek SSD-vel.



Pazar VRM kialakítás: 12 fázisú ASRock dizájn

Az egyik döntő oka annak, hogy az ASRock X99 Extreme11 miért múlja felül versenytársait, az az, hogy az ASRock X99 alaplapok mindegyike valós 12 fázist használ, ellentétben a többi gyártó által visszakonvertált 6 vagy 8 fázissal. Ezzel az extra VRM tulajdonsággal az alaplap magasabb teljesítményt tud elérni, kevesebb energiafelhasználás és alacsonyabb működési hőmérséklet mellett. Ezt nemcsak laborkörülmények között tudjuk megmutatni, hanem az IT világ egyik meghatározó szakoldala is ezt mondja: ?a Tom?s Hardware elismeri, hogy az  ASRock?s 12 fázisú kialakítása jobb energiafelhasználással és hatékonysággal rendelkezik?.



Kimagasló képi megjelenítés: 4 slotos SLI/CrossFireX mindegyike 16x-os sebességgel

Hallgattunk rátok, hogy még jobbak lehessünk. A 4 utas SLI vagy CrossFireX PCIe csatlakozóval a legnagyobb munkaállomások számára is elegendő teljesítményt nyújtanak. Ezzel azonban a világ legerősebb X99 alaplapja nem lehet elégedett. Az ASRock X99 Extreme11 összesen 5 darab PCIe Gen3 x16 csatlakozóval (integrált PLX PEX 8747 híddal) teszi lehetővé a 4-utas SLI vagy CrossFireX kihasználását (x16/16/16/16) teljes sebességen!



Prémium komponensek: ASRock Super Alloy

Az ASRock X99 Extreme11 az ASRock Super Alloy szériájának zászlóshajója. Kihasználja akár az Intel? Core? i7 és Xeon? (LGA 2011-3) 18 magos processzorokat is. A fenti extrákon kívül, természetesen ez az alaplapunk is megkapta az XXL méretű Aluminum Alloy hűtőbordákat, a Nichicon 12K platina kondenzátorborítást, a prémium 60A-es és Memory Alloy kondenzátorokat, valamint az Ultra Dual-N MOSFET-teket is. A leghatékonyabb VRM megoldást kínálja kimagasló teljesítmény és alacsony hőmérséklet mellett. További érdekességek a dupla Intel Gigabit LAN csatlakozó, a Purity Sound 2 és a Nichicon Fine Gold szériájú audio vezérlők. Hogy is felejtkezhetünk meg a DDR4 memória támogatásról? Ez az alaplap összesen 8 darab DDR4 DIMM memóriafoglalattal és 4 csatorna ECC és UDIMM/RDIMM támogatással érkezik (belehelyezhetünk akár 3400+ OC modulokat is).

Most komolyan! 99 okod van rá, hogy extrém legyél, ehhez pedig az ASRock X99 Extreme11 a legjobb választás!

Részletes információért látogass el az AsRock hivatalos honlapjára.
nincs még hozzászólás