Árverésre bocsátják Európa első és legnagyobb dinoszaurusz-csontvázát

2023. március 30.
36.9451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha most szeretnél beruházni egy egyedi és igazi dinoszaurusz-csontvázra, akkor itt a lehetőség, ugyanis egy ritka és tökéletesen megőrzött Tyrannosaurus rex csontvázat hamarosan árverésre bocsátanak Svájcban, aminek az értéke körülbelül 4 milliárd forint.

A Reuters beszámolója szerint a Trinity névre keresztelt dinoszaurusz-csontvázat április 18-án fogják aukcióra bocsátani Zürichben, és ha sikerül eladni 12 millió dollárért, akkor ez lesz a legdrágább kövület, amit valaha eladtak Európában. A csontváz különlegessége, hogy három dinó maradványából épül fel - ezért kapta a Trinity nevet -, mindegyiket az Egyesült Államokban találták meg.

Az aukció vezetője szerint nagyon ritka a Tyrannosaurus rex maradvány, a legtöbb ilyen múzeumokban található meg, ezért valószínűleg nagy lesz az érdeklődés a különleges darab iránt. Korábban már értékesítettek hasonló csontvázakat Amerikában, akkor 8,4 millió dollárért és 31,8 millió dollárért értékesítették őket. Az aukciós ház szerint magánszemélyek fognak licitálni a különleges darabra.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 2 napja

Nem férne be a nappalimba a T-REX mellé, úgyhogy most kihagyom.

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 2 napja

Kicsit drága csont kollekció! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Az komoly vagyon! meglepett smiley

válasz erre