Arcunkkal irányíthatjuk majd mobilunkat

2024. május 15.
4.1621
csirkee profilja, adatai
csirkee
A keresőóriás a közelmúltban mutatta be Project Gameface elnevezésű újdonságát, mely lehetővé teszi, hogy az arcunkkal irányítsuk a kurzort a képernyőn és mostantól a nyílt forráskódú Android rendszeren is elérhetővé válik ez a funkció a fejlesztők számára.

A Google a tegnapi I/O fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy elérhetővé teszik a fejlesztők számára a Project Gameface névre keresztelt kódjukat. A fejlesztők mostantól integrálhatják a kisegítő lehetőségeket az alkalmazásaikba, így a felhasználók arcmozdulatokkal vagy fejük mozgatásával irányíthatják a kurzort a képernyőn. Ez a lehetőség főként a mozgáskorlátozottak számára nyújt óriási előnyt.

A Project Gameface az eszköz kameráját és a MediaPipe Face Landmarks Detection API-jából származó arckifejezések adatbázisát használja a kurzor manipulálására. A szoftvert Lance Carr ihlette, akinek izomdisztrófiája van, emiatt nem tudja mozgatni sem a karjait, sem a lábait. Carr együttműködött a Google-lal a projektben, azzal a céllal, hogy megfizethetőbb és elérhetőbb alternatívát hozzon létre a drága fejkövető rendszerekkel szemben.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Levi87

1 hete

Na ez kemény. meglepett smiley

válasz erre

Ez jó!

válasz erre

zender

1 hete és 1 napja

Végre valami ebben az irányban is.

válasz erre