Április végén Törökországban leáll a Threads egy versenyhivatali döntés miatt

2024. április 16.
23.0171
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb hírek szerint a Meta kénytelen felfüggeszteni a tavaly indított közösségi oldalát Törökországban, miután az ország versenyhivatala ideiglenes intézkedést hozott az Instagrammal való automatikus adatmegosztás megállítása érdekében.

A Török Versenyhivatal (TCA) úgy ítélte meg, hogy a Threads és az Instagram összekapcsolása a felhasználó hozzájárulása nélkül "helyrehozhatatlan károkhoz vezet", és a Meta visszaélt erőfölényével az iparágban ezzel a gyakorlattal. A hivatal úgy véli, hogy ez a direkt összekapcsolás a vállalat piaci erejének növelését segíti csak, emiatt április 29-től nem lesz elérhető az országban a Threads.

Érdekes, hogy a Meta ahelyett, hogy egy megoldáson dolgozna, inkább egyszerűen letiltja az alkalmazást a régióban, azt azonban elárulta a vállalat, hogy fellebbezni fog a döntés ellen. Eközben a Meta azt javasolja a törökországi felhasználóknak, hogy vagy deaktiválják fiókjukat, vagy töröljék azt teljesen. Azok, akik deaktiválják, bejegyzéseiket, azok a későbbiekben visszaállíthatják majd fiókjaikat, ha a Threads visszatér az országba.

Nem a török ??szabályozók az egyetlenek, akik szerint a Threads és az Instagram közötti automatikus összekapcsolás nem a legtisztább dolog. A platform tavalyi indulása óta vita tárgya. Az alkalmazások korábban annyira össze voltak kötve, hogy a felhasználók még Threads-fiókot sem tudtak törölni anélkül, hogy meg ne szűnt volna az Instagram-fiókjuk is, ezt a bugot azonban már javította a vállalat. A Meta mindezek mellett elkezdte népszerűsíteni a Threads bejegyzéseit a Facebookon és az Instagramon a felhasználó beleegyezése nélkül.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Amilyen gáz az összes, mindenhol ezt kéne.

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Az összeset be kéne mindenhol.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Az kemény. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Sok helyen lesz még ilyesmi szerintem. Nagyon nem felelnek meg a szabályozásoknak sokszor ezek a platformok.

válasz erre