Apple Watch

2014. szeptember 09.
7831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az Apple újrafeltalálta az okosórát.

A legnagyobb meglepetés nem az, hogy megjött, hanem, hogy nem iWatch a neve, hanem Apple Watch.
Ez a legtestreszabottabb termék, amit valaha csináltunk
Mutatta be Tim Cook az új terméket. Az Apple-vezér szerint a karóra forradalmasítja a kommunikációnkat amellett, hogy egy újabb bámulatos fitness-eszköz. Az okosórához egy egészen új kezelőfelületet találtak ki, mert a telefonoknál használt technológiához kicsi a kezelőfelület. A butaórák elmúlt évszázadait meghatározó felhúzóval (korona) kezelhetjük az Apple Watch-ot. Ezzel nagyíthatunk, görgethetünk és akár a zenébe is beletekerhetünk.

Az Apple termékeire eddig sem mondta senki, hogy rondák, de az Apple Watchnál kifejezetten figyeltek arra, hogy a készülék minden alkalomhoz passzoljon. Több színben, szíjjal és kiegészítővel vehetjük meg a karórát. Az óra megjelenítését is váltogathatjuk, digitálistól kezdve a klasszikus számlapokig. Aki bukik az aranyórákra, azt is kielégíti a cég: az Apple Watch egy speciális nemesfém változatban is megvásárolható lesz. Ez az arany állítólag kétszer keményebb, mint a hagyományos.



Hogy még cifrább legyen az okosóra: telefonálásra is használhatjuk. A tekerő alatti gomb megnyomásakor rögtön megjeleníti, hogy melyik barátunk elérhető. A kijelző nem a megszokott elven működik: nyomásérzékeny. Az egészséges életmód útján is segíthet kiigazodni az Apple Watch. Zafírlencsék kerültek a készülék aljára, így ellenőrzi a pulzusunkat és más fiziológiai értékeinket. Ha akarjuk, az egész napunk, összes tevékenységét visszanézhetjük majd. Emellett belekerült ugyanaz a mozgásérzékelő, ami az iPhone 6-okba. Ez tudja, hogy mennyit lépünk, hova és milyen magasra.



Az Apple Watchot 2014-ben még nem vehetjük meg, egészen 2015 elejéig kell várni, hogy kifizethessük érte a 350 dolláros, telefonnál is drágább árat. Jó hír, hogy nem kell hozzá új telefont vennünk, működik az 5S-5C szériával is.

via Techradar
nincs még hozzászólás