Apple keynote összefoglaló

2013. szeptember 12.
3.7371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Szeptember 10.-én került megrendezésre az idei Apple Keynote, amelyen rendre legújabb fejlesztéseivel, bemutatóival, bejelentéseivel készül a cupertinoi vállalat.

A szokásos számolgatós, statisztikákkal megfűszerezett bevezető után Tim Cook bejelentette, hogy az eddig megszokott árleszállítós módszer helyett az iPhone5-öt két új modell váltja.  Lehullt a lepel az iPhone5C - és az iPhone5S-ről.

iPhone5C

Az első modell az egy árkategóriával lejjebb induló iPhone5C, amely egy polikarbonát házban érkezik, melyet belső acél vázzal erősítettek meg. Ez a váz antennaként is funkcionál. A készülék 5 féle színben lesz kapható ( zöld, kék, sárga, rózsaszín, fehér) mellé pedig bemutattak egy lyukacsos tokot is, amelyet $29-ért rendelhetünk a készülékhez.



Belül az iPhone5-el megegyező A6 processzor duruzsol, az akkumulátor pedig erősebb lett. A képernyőméret nem változott (4"),a hátlapi kamera 8Mp-es, iSight, IR szűrővel, az előlapi pedig egy 1.2 Mpes, HD videózásra alkalmas eszköz.

A készülék hívásideje a specifikációk szerint 10 óra feletti 3G esetén, a készenléti idő pedig kb. 250 óra.

Lényegében tehát egy műanyagba csomagolt iPhone5-öt kapunk, amely 16Gb-os és 32Gb-os formában lesz kapható. Előbbi $99-et, utóbbi pedig $199-et kóstál.

A teljes specifikációt itt olvashatjátok: http://www.apple.com/iphone-5c/specs/

iPhone5S

A második készülék az iPhone5S, amely már erősebb, 64 bites A7-es processzorral, alumínium borítással érkezik és három színben ( fehér, arany és űr szürke ) lesz kapható és szintén készítettek hozzá tokot, melyet $39-ért zsebelhetünk be. A készülék az OpenGL ES 3.0-t is támogatja, melyet az Infinity Blade 3. részével demonstráltak.

Az A7-es processzor mellett egy kisebb, M7 névre keresztelt "társprocesszor" is tiszteletét teszi, amely a giroszkóp, az iránytű és egyéb szenzorok működéséért felelős.

A készülék szeme egy szintén 8Mp-es kamera, amellyel most már lassított felvételeket is készíthetünk.

A teljes specifikáció itt található: http://www.apple.com/iphone-5s/specs/

Az iPhone5S legnagyobb újdonsága a Home gomb alá épített ujjlenyomat olvasó, amelyet nem csak a képernyőzár feloldásához, de lényegében bárhol máshol is használhatunk, ahol egyébként jelszó kellene.

Ez a modell már három változatban lesz elérhető, így megkapjuk 16,32, illetve 64 Gb-os kiszerelésben is, amelyek rendre $199, $299 és $399-ért rendelhetők holnaptól, azaz 2013.09.13-tól, a boltok polcaira pedig szeptember 20-án kerül az USA-ban, Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Németországban, Franciaországban, Japánban, Szingapúrban és az Egyesült Királyságban, Decemberben pedig további 100 országban.

Erre számítottatok?
nincs még hozzászólás