Apple, iPhone, iTunes

2014. április 27.
1.1471
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Eltohn profilja, adatai
Eltohn
Egy eléggé meglepő gyors közjelentést tett az Apple, hogyan remekeltek az elmúlt negyed évben, bőven meghaladta az elemzői számításokat.

45,65 milliárd dolláros bevételt ért el a cég az elmúlt negyedévben, 2013 hasonló időszakában ez a szám csak 43,6 milliárd dollár volt.



Valaki azt mondja, hogy nőtt az iPhone eladások száma, valaki azt mondja hogy nőtt az iTunes bevétele. Nos, elemezgessük csak egy kicsit, az előző negyedévben 43,7 millió iPhone-t sikerült eladni, ami 15 százalékkal haladta meg a konszenzust. Az Apple nak eléggé nagy bevétele származik az iPhone eladásokból, több mint 50% ezért ez elég kedvező piaci arány számukra. Rosszul alakultak viszont az iPad eladások, az elemzők szerint 19,5 millió-t lehetett várni, hogy ennyit fognak eladni, ez a szám viszont "csak" 16,35 millió lett.

Az iPod-okból viszont csak 2,8 millió darabot tudtak eladni, kevesebb mint fél milliárd dollárért. Valahol nő az üzletág, valahol csökken. Viszont, az ITunes is jól sikeredett az elmúlt negyedévben 5,2 milliárd dollár értékben vásároltak a felhasználók, ez 24%-os emelkedést jelent. 800 millió ITunes felhasználót tart nyilván az Apple,  és ennek nagy része bankkártyás, ennek fényében is fontolgatja az Apple a mobilpiacra való belépést. 2013 júniusában 575 millió ITunes ügyfél volt "csak".

Januárban  65 milliárd App letöltésnél tartottak, a mostani negyedév végén, (a pénzügyi március 29) már 70 milliárd letöltésnél tartottak.
nincs még hozzászólás