Annyi vízbe kerül egy Bitcoin-tranzakció, mint egy kerti medence feltöltése

2023. november 30.
19.7301
csirkee profilja, adatai
csirkee
Már jó néhány éve dübörög a kriptovaluta-biznisz, melyek közül a legnépszerűbb a Bitcoin, ami nem csak hatalmas mennyiségű áramot fogyaszt, hanem sok vizet is, egy friss tanulmány szerint a Bitcoin bányászata több mint 1600 gigaliter (GL) vizet használ fel évente világszerte.
 

Azt már régóta lehet tudni, hogy a Bitcoin-bányászat és tranzakciók nagyon nagy mennyiségű energiát használnak fel, ám a számítógépek hűtésére rengeteg vízre is szükség van, a legfrissebb becslések szerint 6,2 milliószor több vizet használnak fel, mint a hitelkártyák. A tanulmány szerzője úgy véli, hogy a bitcoinbányászat vízfogyasztása komoly aggodalomra ad okot, különösen azokban a régiókban, ahol már most is vízhiánnyal küzdenek.

A bitcoinbányászat egy olyan folyamat, amelyben a bányászok versenyeznek matematikai rejtvények megoldásáért az interneten, a nyertesek pedig új Bitcoinokat kapnak jutalmul, mindez rengeteg erőforrást emészt fel. A tanulmány számításai szerint minden Bitcoin-tranzakció átlagosan körülbelül 16 000 liter vizet használ fel, és ez csak növekszik. A jövőben változtatni kell ezen, különben hamar gondok fognak adódni.
tanulmány szerint a Bitcoin bányászata több mint 1600 gigaliter (GL) vizet használ fel évente világszerte.'>
5 hozzászólás

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nagyon durva! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Faja kis öko cucc ez is. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Úgy ahogy van ez az egész bitcoin lufi egy rohadt káros dolog.

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

De kemény! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Menj már, ez de durva! meglepett smiley

válasz erre