Anglia egyes részein már robotok ültetik el a növényeket

2022. június 17.
50.7211
csirkee profilja, adatai
csirkee
A robotika az elmúlt években óriási fellendülésnek indult, már hazánkban is számos helyen - például éttermekben - találkozhatunk robotokkal, akik elvégzik az emberek helyett a munkát, most éppen Shropshire régióban vetették be az eszközöket, melyek növényeket ültettek és be is takarították azokat.
 

Az angliai régióban található a Shropshire Petals farm, akik már 30 éve termesztenek földjeiken különféle virágokat, ám mostanában bevetették a robotokat a földeken. A BBC beszámolója szerint, a robotok sarkantyúfűt és újhagymát ültettek el, ezután pedig gondoskodtak is a növényekről

A farmdroidok napenergiával működnek és önellátóak, a GPS-jeleket használnak arra, hogy az egyes magok elültetési helyét rögzítsék, majd ezután minden gyomlálást elvégeznek a növények körül. Később pedig a betakarítást is elvégzik, így gyakorlatilag csak felügyelni kell a munkájukat. A mezőgazdaságban egyre jobban terjed a robotika, ugyanis sok helyen okoz gondot a napszámosok hiánya, amit egy ilyen önellátó robot jól kitud váltani.

3 hozzászólás

betyár

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

De menő cucc.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nem sokáig lesz már szükség emberekre...

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ez már tényleg sci-fi basszus!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink