Android értesítések megjelenítése Linux alatt: itt a KDE Connect 1.0

2016. szeptember 04.
2.3111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Harmadikként ugyan, de a Windows és a MacOS felhasználók után végre a Linux kedvelői számára is elérkezett, hogy az Androidot futtató telefonjuk értesítéseit asztali környezetben tudják megtekinteni.

Ehhez mindössze a hivatalossá vált KDE Connect 1.0-át, valamint a Play Store-ban található KDE Connect applikációt kell telepíteni egyik, illetve másik platformra.

Persze eddig is voltak "third-party" megoldások, de ha leszűkítjük, akkor ez mégiscsak házon belüli, natív megoldás. A nevével ellentétben, a KDE Connect nem csak a KDE asztali környezettel bíró Linux disztribúciókra telepíthető, így akár például a standard Unity-val futó Ubuntu alatt is futtatható installációt követően.

Az applikáció ugyan nem új keletű, néhány éve már fejlesztik, de csak szűk egy hete vált elérhetővé az 1.0-ás kiadás, melyben a legnagyobb újdonság az SMS támogatás. Ennek segítségével a telefonunkra kapott szöveges üzenetet elolvashatjuk Linux PC-nken, majd pedig onnan válaszolhatunk is rá.

De nem csak ez a leghasznosabb tulajdonsága a szoftvernek: miután a pc és az Android okostelefonunk között létrejött a kapcsolat, különböző triggereket állíthatunk be, vagy akár távoli kontrollerként használhatjuk utóbbit például filmnézés alatt.

Aki esetleg attól tart, hogy harmadik fél számára ad ki ezzel információkat, annak megnyugtatást jelenthet, hogy az adatok nem haladnak át egy szerveren, minden esetben helyi hálózaton belül maradnak TLS titkosítással, így tehát a megkötés csak annyi, hogy egy hálózaton legyen a két eszköz.
3 hozzászólás

TEchie

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Na ennek már ideje volt! Az meg külön öröm hogy fut máson is, nem csak KDE-n.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Wow, miket nem találtok ti!

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Ez *****jó! Köszi srácok!

válasz erre