Android Automotive operációs rendszer fog futni a BMW jövőbeli gépjárműiben

2022. július 01.
45.7751
csirkee profilja, adatai
csirkee
A BMW bejelentette, hogy 2023 márciusától kezdődően fejleszti BMW Operating System 8 információs és szórakoztató szoftverét az Android Automotive segítségével egyes járműmodellekhez, de más modellek esetében a jelenlegi, szintén Linux-alapú verziót is fenntartja.

A bejelentést Stephan Durach, a BMW Group Connected Company fejlesztési és műszaki műveletekért felelős alelnöke jelentette be a ludwigsburgi Automobil-Elektronik Kongress rendezvényen. Az Android Automotive egy teljes körű autós operációs rendszer, amely beágyazható a járművek infotainment rendszerébe és műszercsoportjaiba is.

Ez az operációs rendszer természetesen teljesen más, mint az Android Auto, ami okostelefonunkat köti össze a jármű rendszerével. A BMW továbbra is szeretné a legjobbat nyújtani vásárlóinak, ezért is szeretnék fejleszteni járműveikben a digitális élményt. Érdekes, hogy a márka a Google felé indult el, hiszen szoros együttműködést alakított ki az Apple-lel a CarPlay terén.
5 hozzászólás

inkognito

3 hónapja, 1 napja

Pedig az Apple-nek is van hasonló fejlesztése, nem a carplay hanem más.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 napja

Ez nagyon fura lépés. Szerintem vagy árban nem volt jó az Apple, vagy nagyon nem készül nekik az a szoftver amiről évek óta szó van, gondolom a BMW azt várta.

válasz erre

TEchie

3 hónapja, 1 napja

Kb értéktelenné is válik az autó.

válasz erre

betyár

3 hónapja, 1 napja

Érdekes lépés tőlük.

válasz erre

zender

3 hónapja, 1 napja

Hát az kemény. Be nem ülnék olyan autóba amit android vezérel.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink