Amerikában képzik tovább a négy magyar űrhajósjelöltet

2024. február 12.
15.9551
csirkee profilja, adatai
csirkee
2024 végén vagy 2025 elején egy harmincnapos kutatási misszión fog részt venni egy magyar űrhajós a Nemzetközi Űrállomáson, ám addig még sok teszten és kiképzésen kell még átesniük a jelölteknek, akik hamarosan Amerikába utaznak, ahol további kiképzést fognak kapni.

Cserényi Gyula, Kapu Tibor, Schlégl Ádám és Szakály András az a négy magyar űrhajós, akik közül valaki a Nemzetközi Űrállomásra fog utazni a közeljövőben a Hungarian to Orbit (HUNOR) magyar űrhajósprogram keretein belül. A négy jelölt nemrégiben adott interjút a Kossuth rádió Irány az űr című műsorában, ahol kiderült, hogy hamarosan centrifugával képzik majd őket az USA-ban - írja az MTI.

Ez lesz a harmadik kiképzési fázis, ahol a jelöltek szakmaspecifikus ismereteket fognak szerezni, többek között olyan témákban, mint például maga a nemzetköz űrállomás és a különféle kutatás-fejlesztési munkák. De mindezek mellett a legmegterhelőbb a centrifugaképzés lesz, melynek során a jelöltek megtapasztalhatják milyen erőhatások érik az embert az űrbe bocsátás során. A beszélgetés alatt arra is fény derült, ha minden jól alakul a program során, akkor 2036 környékén már a Holdra is léphet egy honfitársunk.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 hete

Pedig a Csillagváros mennyivel közelebb lenne! röhögő smiley

válasz erre

Tommy

5 hónapja, 3 hete

Hajrá magyarok! mosolygó smiley

válasz erre

techiii

5 hónapja, 3 hete

röhögő smiley kíváncsian várom.

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 3 hete

Tiszta menő, hogy magyar űrhajósról tudunk beszélgetni. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 3 hete

Tök jó látni hpgy ismét magyar jut az űrbe. mosolygó smiley

válasz erre