AMD Ryzen AI 300 procikkal érkeznek az új Acer Swiftek

2024. június 06.
11.2711
marco profilja, adatai
marco
A jelenleg is zajló Cumputexen jelentette be az Acer és az AMD közösen, hogy a 2024 harmadik negyedévétől érkező új Swift laptopok egy része a friss Ryzen AI 300 processzor szériára épülnek majd, amelyek több CPU- és GPU-magot és hatékony NPU-t tartalmaznak majd.

Ez a gyakorlatban a harmadik generációs AMD Ryzen AI processzorokat jelenti, amely 50 TOPS-os NPU-t és CPU-t tartalmaz, emellett pedig a következő generációs Zen 5 architektúrát és beépített AMD Radeon 800M grafikus kártyát kínál, a gyorsítótár akár 36 MB-os is lehet.

Az akár 12 nagy teljesítményű maggal és 24 szállal az ultravékony laptopok kategóriáját célozza az AMD. Az AMD XDNA 2 a cég legújabb generációs NPU architektúrája, ami többek között az olyan AI-képességekre képes, mint a generatív mesterségesintelligencia-alkalmazások helyi futtatása és az AI-asszisztensek közvetlen elérése az Acer Swift laptopokon.

Ahogy James Lin, az Acer notebookokért felelős vezérigazgatója fogalmazott:

A mesterséges intelligencia továbbra is átalakítja ügyfeleink PC-kkel kapcsolatos elvárásait a játékok, a tartalomkészítés, a professzionális és a mindennapi használat során. Az AMD-vel még több mesterségesintelligencia-kompatibilis élményt kínálunk ügyfeleinknek, példátlan erővel és teljesítménnyel. Izgatottan várjuk az elkövetkező hónapokban, hogy új, AMD Ryzen AI 300 sorozatú processzorokkal működő rendszereket jelentsünk be.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Mindenhol ott az MI de valódi fejlődést én nem látok..

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nem igazán látom, mi a jó ezekben az MI lehetőségekben...

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Mar mindehol az AI megy. Jól fel lett fújva ez a lufi.

válasz erre