Adobe Photoshop Express (Windows Phone)

2014. június 27.
9191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Megérkezett a várva-várt képszerkesztő alkalmazás Windows Phone-ra is! Ráadásul ezen a platformon is ingyenes!

A Windows 8-on már jelen lévő Adobe Photoshop Express alkalmazás Windows Phone-os bejelentése néhány hónapja hangzott el és már itt is van! A jó hír az az, hogy nem kell hozzá Windows Phone 8.1, így például én is fel tudtam telepíteni a még mindig Windows Phone 8.0-t futtató Lumia 920-as telefonomra - lassan itt van a 8.1 és a Lumia Cyan frissítés.

Amit tudni kell a Photoshop Express-ről az az, hogy az alkalmazás ingyenes, néhány fizetős funkcióval (ezek közül csak egy olyan , amit véleményem szerint tényleg érdemes megvásárolni, ha nagyon nem akarunk átköltözni a géphez/tablethez). A fizetős funkciók közé a "Premium Looks" menü nagyrésze (prémium filtereknek is nevezhetnénk őket) és a zajszűrő (amit érdemes lehet megvásárolni!) hatás tartozik, azonban a filterek (nevezzük azoknak őket) közül a legtöbb, legérdekesebb az mind ingyen elérhető. A prémium hatások közé olyanok tartoznak, mint a zajos hatás, néhány "klasszikus" szűrő (szürkeárnyalatossá teszi a képet + zajt ad hozzá), vignetta + ragyogás vagy a nagy kontrasztos fekete-fehér hatás. Ha jobban megnézzük ezeket, akkor annyira nincs is szüksége az embernek ezekre, mert pl. az utóbbit elérhetjük úgy is, hogy a telítettséget zéróra húzzuk (ettől szürkeárnyalatos lesz a kép) és a kontraszt csúszkáját pedig feltoljuk.

Maga az alkalmazás egyébként egy rendkívül kényelmes, a Windows Phone-hoz illő felületet kapott, a csúszkák nem olyanok, hogy percekig kell ott mozgatni az ujjunkat, mire be tudjuk állítani a pontos értéket és még egy automata beállítással is rendelkeznek. Amit hiányolni lehet egy picit belőle, az a fekvő tájolás: fekvő módban ugyanis némileg egyszerűbb lenne pontosan beállítani a csúszkákat, bár a Lumia 920 4,5"-es kijelzőjén ez álló helyzetben sem okoz nagy problémát.

Aki szeret kicsit jobban belemenni a képek szerkesztgetésébe, annak feltétlenül ajánlom, hogy töltse le az alkalmazást, ugyanis rengeteget tud segíteni egy képen, ha például az Instagramra való feltöltés és az Instagramos szűrők használata előtt néhány dolgot (pl. fehéregyensúly, vörösszem stb.) előre kijavítunk, majd csak utána filterezzük le az alkalmazásban. Egyébként ha valakinek nem tetszenek az Instagram szűrői, vagy éppen nem talál megfelelőt, akkor érdemes végiglapozgatni a Photoshop Express szűrőit is, ugyanis rengeteg van belőlük, így biztos mindenki talál neki tetszőt.

Az Adobe Photoshop Express alkalmazás letölthető innen vagy az alábbi QR kód beolvasásával:
nincs még hozzászólás