ADATA HD-710

2014. április 06.
1.0571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
 



Napjainkban már annyi digitális adatunk van, képek, videók és egyéb fájlok formájában.

Ezeknek a biztonságos tároslása a saját érdekünk. Sajnos nem elegendő a fontos adatainknak az egyetlen helyen való elhyezése. Mivel a baj az villámcsapásként ér minket az esetek nagy számában, viszont akkor már késő. Ha sokat megyünk ide-oda akkor érdemes hordozható külső adattárolót használni. Ezeknél, mint márkában, mint tárhely tekintetében elég széles a választék, hogy a formavilágot ne említsem.




 
Viszonylag dizájnosnak mondható az ADATA külső merevlemeze, és a színválaszték sem mondható rossznak. (A gyártó oldalán azt írják hogy mind három színben megvásárolható az 500GB és 1TB változat is.)


Persze ez csak relatív! De ha megnézzük ennek a cégnek a termékeit, akkor láthatjuk, hogy ők nagy hangsúlyt fektetnek a termékeik külsejére. Ez a HD710 -es modell azzal tűnik ki a sorból a társai közül hogy IPX7 szabványnak megfelelően tervezték és gyártották. Vagyis, vízállónak mondható 1m mélységig maximum 30 percig. Az egész házat egy masszív gumi borítás veszi körbe, és a ház köré rögzíthető az adatkábele is. (Ez nagyon hasznosnak bizonyult, mert a kábelt egyébként is vinnék magunkkal, és így legalább kéznél lesz egyből).





Kapunk rá 3 év garanciát , ami szerintem korrektnek mondható. Feltélezem hogy ha azzal visszük vissza a boltba a búvárkodtunk vele, igaz, csak 1m mélységig vittük le, valószínüleg garancia vesztéssel járna. Azonban el tudjunk magunkkal vinni kirándulásokra, túrákra, és nem kell attól tartani hogy a pára, a víz, az időjárás fogja tönkretenni.

USB 3.0 csatlakozó található benne, ami egy elég gyors adatátvitelt tesz lehetővé.



Egyaránt használható Linuxon, Windowson és Mac OSX-en is. Eredetileg NTFS fájlrendszerre van formázva, úgyhogy akinek ez nem felel meg, a formázással kezdjen (azt tanácsolom: egyébként is formázzuk le, biztos ami, biztos alapon).

Az 500GB -os modell 18000 Ft-tól megvásárolható míg az 1TB -os kiszerelés 24000 Ft. Az árat tekintve, az erős középmezőnyt alkotja a piacon, de itt kapunk egy ellenálló burkolatot. Aki az asztalán van mindig a külső adattároló egysége, valószínüleg nem kell számításba venni az időjárás viszontagságait. Viszont, ha van kis gyermek a családban, az mindenképpen jó pont, hogy kárt tenni benni nem igen tudna.



Ha összeadjuk még egyszer a főbb tulajdonságait:

IPX7 szabvány + 1TB HDD + USB 3.0 = 24000 huf



Én ajánlom bárkinek, aki viszonylag strapabíró külső merevlemezt keres filmjeinek/képeinek stb.
nincs még hozzászólás