A YouTube felveszi a versenyt az egészségügyi félretájékoztatások ellen

2023. augusztus 15.
19.0201
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az internetről rengeteg információt megtudhatunk, például egy új receptet vagy a legfrissebb híreket, ám a hamis és álhírek melegágya is, ami ellen sok közösségi média vállalat próbál harcolni több-kevesebb sikerrel, most éppen a népszerű videómegosztó portál szeretne az egészségügyi félretájékoztatások ellen fellépni.

A YouTube új, hosszú távú tervet jelentett be az orvosi félretájékoztatás elleni küzdelemre, különösen a rákkal kapcsolatban, melyből rengeteg található. A YouTube egészségügyi tartalmakra vonatkozó új irányelvei három kategóriába sorolhatók: a félretájékoztatás megelőzése, kezelése és tagadása.

A megelőzés állítólag felülvizsgálja és eltávolítja azokat a videókat, amelyek ellentmondanak a megbízható forrásoknak, vagy ellentmondanak az oltások biztonságosságának és hatékonyságának. A tagadás kategória minden olyan tartalom eltávolítására fog összpontosítani, amely hamis állítást fogalmaz meg, például azt, hogy emberek nem haltak meg a COVID-19 miatt. A kezelés pedig az egészségügyi állapotok kezelésével kapcsolatos téves információk megszüntetésére fog összpontosítani.

A YouTube tudományosan alátámasztott, rákkal kapcsolatos videók lejátszási listáját is megosztja hamarosan, és a Mayo Clinic-kel együttműködve még több információs videót készít a betegséggel kapcsolatban. Igyekeznek kiszűrni az olyan tartalmakat, melyben nem tudományos alapokon állítanak gyógymódokat, például azt, hogy a fokhagyma gyógyítja a rákot.
3 hozzászólás

petrovicsz

4 hónapja, 4 napja

Sok sikert a sok konteós idióta ellen..

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 4 napja

Nem igazán szoktak hatékonyak lenni ezek a küzdelmek de hajrá!

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 5 napja

Gondolom olyan sikeresen mint ahogy a Google Adsenseben is teszi!

válasz erre