A Windows Phone-os VLC elhagyta a béta jelölést

2015. március 07.
6571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A Windows Phone-ra szánt VLC médialejátszó a legutóbbi frissítéssel a számos újítás mellett a béta jelzőt is maga mögött hagyta.

Ugyan még mindig nem a legstabilabban futó alkalmazások egyike, az elmúlt hónapokban szép tempóban fejlődött a VLC Media Player Windows Phone-os verziója.

A legutóbbi frissítéssel (1.1.1.0) az alkalmazás a béta jelölés eldobása mellett több újítást és hibajavítást is hozott.

Az újítások közül az egyik kiemelkedő a még "kísérleti" fázisban lévő zenelejátszó felület átalakítása. Ugyan jól néz ki, de valamilyen misztikus hibából eredendően néhány koppintás után abban a pillanatban, hogy megérintem a kijelzőt, a felület (a hátteret kivéve) eltűnik, így navigálhatatlanná válik az alkalmazás (kivéve persze, ha használom a vissza gombot), mivel az adott gombra való kattintást az app így nem érzékeli. Ezt leszámítva a felület jól néz ki, viszonylag gyorsan pörgethetőek is a számok a zenelejátszóban (jobbra-balra húzással léptethetjük).A fejlesztő, Thomas Nigro, a Twitteren megerősítette, hogy a frissítéssel az alkalmazás tartalomindexelésén is javított, valamint a hibakezelést kicsit továbbfejlesztette (például streamelésnél bekövetkező hibás esetében).

A továbbra is fennálló és gyakori problémák közé tartozik számomra, hogy például visszalépéskor néha az alkalmazás a zenelista fölött egy "Üres lista" figyelmeztetést is megjelenít, amitől persze még használható az alkalmazás, de ez akkor is zavaró. A másik ilyen, gyakori hiba a lejátszás elindítása: van, hogy csak 3-4 próbálkozás után indul el egy-egy zeneszám.Egyelőre a beállítások között sem találunk túl sok mindent, hiszen a témán (világos/sötét) kívül mást egyelőre nem lehet állítgatni.

Összességében, ha még nem is tökéletes, a VLC azért szépen fejlődik Windows Phone-on és reméljük, hogy hamarosan eljutunk egy nagyrészt stabil verzióhoz, amivel bátran lehet majd minden nap zenét hallgatni és videókat nézni.
nincs még hozzászólás