A Windows 11 végre megkapja a natív RAR-támogatást

2023. május 24.
7.1831
csirkee profilja, adatai
csirkee
Hamarosan búcsút mondhatunk a harmadik féltől származó archiváló alkalmazásoknak, ugyanis a techvállalat a Microsoft Build fejlesztői konferencián nem csak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseiről beszélt, hanem elárult néhány újdonságot a Windows 11 frissítésével kapcsolatban.

Az operációs rendszer hamarosan megkapja natív RAR-támogatását, így a jövőben nem kell majd olyan harmadik féltől származó szoftverekre támaszkodni, mint például a WinRAR. A Microsoft szerint egy nyílt forráskódú megoldást alkalmaznak, amelyet a többformátumú libarchívum projekt hajt. A RAR-fájlok kezelése mellett további formátumokat is kezel majd, mint például a tar, 7-zip, gz.

A vállalat még nem jelentette be a funkció hivatalos bevezetési dátumát, de a Windows 11 a napokban robusztus frissítést kap, amely támogatja a Bluetooth LE-t és még sok mást, így az is elképzelhető, hogy a natív RAR-támogatás is elérhetővé válik. Érdemes lesz azonban pár napot várni a frissítéssel, hiszen az elején mindig szoktak problémák lenni.
6 hozzászólás

betyár

4 napja és 17 órája

Az igen jó sok év kellett nekik ehhez.

válasz erre

Kisfaludy82

4 napja és 20 órája

Ez aztán igen. Fejlődnek.

válasz erre

Porthos

4 napja és 23 órája

Jobb kásőbb mint soha!

válasz erre

CharlieFirpo

5 napja és 13 órája


válasz erre

Mordorer

5 napja és 15 órája

2023 van. Kemény.

válasz erre

inkognito

5 napja és 15 órája

Na neeee! Hihetetlen!

válasz erre