A Windows 11 végre megkapja a natív RAR-támogatást

2023. május 24.
21.2871
Advertisement
csirkee profilja, adatai
csirkee
Hamarosan búcsút mondhatunk a harmadik féltől származó archiváló alkalmazásoknak, ugyanis a techvállalat a Microsoft Build fejlesztői konferencián nem csak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseiről beszélt, hanem elárult néhány újdonságot a Windows 11 frissítésével kapcsolatban.

Az operációs rendszer hamarosan megkapja natív RAR-támogatását, így a jövőben nem kell majd olyan harmadik féltől származó szoftverekre támaszkodni, mint például a WinRAR. A Microsoft szerint egy nyílt forráskódú megoldást alkalmaznak, amelyet a többformátumú libarchívum projekt hajt. A RAR-fájlok kezelése mellett további formátumokat is kezel majd, mint például a tar, 7-zip, gz.

A vállalat még nem jelentette be a funkció hivatalos bevezetési dátumát, de a Windows 11 a napokban robusztus frissítést kap, amely támogatja a Bluetooth LE-t és még sok mást, így az is elképzelhető, hogy a natív RAR-támogatás is elérhetővé válik. Érdemes lesz azonban pár napot várni a frissítéssel, hiszen az elején mindig szoktak problémák lenni.
6 hozzászólás

betyár

11 hónapja,

Az igen meglepett smiley jó sok év kellett nekik ehhez.

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja,

Ez aztán igen. Fejlődnek. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

11 hónapja,

Jobb kásőbb mint soha! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 napja


válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 1 napja

2023 van. Kemény. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

11 hónapja, 1 napja

Na neeee! Hihetetlen!

válasz erre