A Valve megszünteti az Ubuntu Steam-támogatását

2019. június 23.
9.7741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Azok után, hogy a Canonical is végre elhatározásra jutott és megszünteti a 32 bites kiadásokat, a Steam csapata úgy döntött, befejezi az Ubuntu Linux Steam támogatását, ami sokakat váratlanul ért.

A két esemény között egyelőre nem egyértelmű a kapcsolat, de sok játék illetve maga a Steam is 32 bit kompatibilis, így ez akár bojkottnak is tűnhet, bár 2019-ben nem értjük, miért kell ekkora dráma egy elavult architektúra megszüntetésével kapcsolatban.

Ennek ellenére a Valve-tól Pierre-Loup Griffais Twitteren közölte a tényt, hogy 2012-es egyesülésük ezennel megszűnik, nem fogják tovább támogatni az Ubuntut. Azt az Ubuntut, amely az egyik, ha nem a legnépszerűbb Linux disztribúció a piacon, így kiváncsian várjuk miképp fogja ez majd befolyásolni a Linux gamer közösséget.

Az érdekességek sorába tartozik még hogy arról a Valve-ról beszélünk, akik éppen Linux alapokon jelentették be nagy csinnadrattával pár éve a Steam OS-t, amiből végül semmi kézzelfogható eredmény nem született.
5 hozzászólás

rDAVE

5 éve, 6 hónapja

Nem a 32bites kiadásokról van szó, hanem a 32bites app támogatásról. Egyébként meg ezt mondták:
Steam fejlesztő:
Ubuntu 19.10 and future releases will not be officially supported by Steam or recommended to our users. We will evaluate ways to minimize breakage for existing users, but will also switch our focus to a different distribution, currently TBD.

Ubuntu fejlesztő:
"I'm sorry that we've given anyone the impression that we are "dropping support for i386 applications". That's simply not the case. What we are dropping is updates to the i386 libraries, which will be frozen at the 18.04 LTS versions. But there is every intention to ensure that there is a clear story for how i386 applications (including games) can be run on versions of Ubuntu later than 19.10."

válasz erre

Levi87

5 éve, 6 hónapja

Valve egy idióta. Szánalmas brigád, pont most amikor jön a sok konkurencia.

válasz erre

Harder

5 éve, 6 hónapja

Ez ***** gáz.

válasz erre

zender

5 éve, 6 hónapja

macOS-szel vajon mi lesz? Ott is kivezetik a 32 bitet.

válasz erre

Hentes

5 éve, 6 hónapja

De gáz, aztarohadt. meglepett smiley

válasz erre