A Twitter már a fejlesztőknek is engedi, hogy megcímkézzék az automatizált fiókjaikat

2022. február 17.
50.8171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Szeptemberben a Twitter kísérletet indított az automatizált fiókok megcímkézésére, hogy könnyebb legyen felismerni, ha egy fiók önállóan fut, ergo bot profilként azonosítható a rendszer által.

Ez a kísérlet a jelek szerint sikeresnek bizonyult, mivel a Twitter szerdától kezdve lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy címkéket adjanak az automatizált fiókjaikhoz. A címkét a fiók profilján és a fiók neve alatt láthatod majd a hírfolyamodban.

Konkrétan a címkék a Twitter API-t használó fejlesztők által létrehozott automatizált fiókok számára lesznek elérhetőek, és a fiókok tulajdonosainak be kell majd jelentkezniük, hogy a címke a fiókjukra kerüljön - közölte Celeste Carswell, a Twitter szóvivője.
3 hozzászólás

WickedSick

2 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ronalddo írta:
Miért akarná bárki megmutatni, hogy nem ő dolgozik, hanem egy robot? meglepett smiley
Félreérted. Itt azokról a botokról van szó, amiknél aztán senkit nem érdekel, hogy bot vagy sem. Pl. egy megjelölhető fiók, ami azon nyomban screenshotot készít az adott tweetről, vagy egy híroldal, stb. Teljesen egyértelmű, hogy semmiféle hátrány nem származik abból, hogy egy bot dolgozik a háttérben, szimplán előnyös ezt feltűntetni, hogy ne írkáljanak pl. privát üzenetet, mert úgysem kapnak választ.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 4 hónapja és 7 napja

Miért akarná bárki megmutatni, hogy nem ő dolgozik, hanem egy robot? meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

2 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ok ebből kb semmit nem értettem. röhögő smiley

válasz erre