A Twitter hirdetéseket jelenít meg a holokauszttagadók tweetjei mellett

2023. február 11.
48.5181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Media Matters for America nonprofit szervezet felügyeleti csoportja egy friss beszámolóban arról írnak, hogy a Twitter prominens vállalatok - Nokia, The Wall Street Journal és a Mailchimp - hirdetéseit jeleníti meg neonácik, antiszemiták és holokauszttagadók tweetjei mellett.

A jelek szerint Elon Musk közösségi média vállalata a mérgező és gyűlölködő fiókokból próbál meggazdagodni, ugyanis hirdetéseit sokszor ezen tweetek mellé rakja ki. A Media Matters áttekintett öt neonáci, antiszemita és holokauszttagadó Twitter-fiókot, akiknek az elérése néhány ezer követőtől tízezerig terjed. Mind az öt fiók előfizetett a Twitter Blue előfizetéses szolgáltatásra, amely Elon Musk egyik fő prioritásává vált a cég átvétele óta.

Ezen a héten már egy másik szervezet, a Center for Countering Digital Hate (CCDH) is beszámolt arról, hogy a Twitter olyan fiókokon próbál hasznot húzni, melyek korábban tiltva voltak, de Musk visszaengedte őket. A CCDH becslése szerint a Twitter a hirdetésekből származó nyeresége évi 19 millió dollárra tehető 10 ilyen fiókból, melyek között megtalálható például a The Daily neonáci webhely alapítójának fiókja is.
beszámolóban arról írnak, hogy a Twitter prominens vállalatok - Nokia, The Wall Street Journal és a Mailchimp - hirdetéseit jeleníti meg neonácik, antiszemiták és holokauszttagadók tweetjei mellett.'>
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 16 napja

Musk üzletember, nem etikai bíra..

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 16 napja

Valamiből vissza kell hozni a befektetett pénzt! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Korrekt. szomorú smiley Mi lett ezzel a twitterrel? szomorú smiley A legjobb közösségi felület. Volt.

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Sok hülye sok pénzt hoz.

válasz erre