A tudósok szerint a babák érezik a szagokat és az ízeket az anyaméhben

2022. szeptember 23.
29.2971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Azt már régóta tudni lehet, hogy a magzatok érzik édesanyjuk rezgéseit, feszültségét és most egy friss tanulmány azt is bebizonyította, hogy képesek a babák érezni a szagokat és az ízeket is az anyaméhben, ami a későbbiekben befolyásolhatja a gyerekek étrendjét.

A brit és francia kutatókból álló csoport most publikálták az első közvetlen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a magzatok valóban képesek ízlelni és szagolni még az anyaméhben. Korábbi kutatások szülés utáni eredményeken alapultak, ezzel szemben a mostani tanulmány az első, amelyik a születés előtt észlelte a szaglási és az ízlelési reakciókat.

Az anyaméh nem része az emésztőrendszernek, de a magzatot a magzatvízen, az enyhén sárgás folyadékon keresztül ízmolekulák érhetik. A kutatócsoport 4D ultrahangos szkennert használt 100 nő méhén, a terhesség 32. és 36. hetén. A vizsgálat előtt az anyukák 400 mg-os sárgarépa- vagy kelkáposztaport tartalmazó kapszulát kaptak. Azok az édesanyák, akik kaptak ízesített kapszulát, azoknak a magzata reagált a felvételeken. Ez hatással lehet a későbbiekben a babák étrendjére, amivel akár az egészséges életmódra is rá lehet őket venni már egészen pici korban.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Érdekes elképzelés de vannak kétségeim azért.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Pár éve még hülyének nézték azt az anyát aki ugyanezt állította... Változik a világ.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Be****ás!

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Ízeket el tudom hinni, de az orruk teli van lével, hogy éreznének szagokat?

válasz erre

inkognito

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Durva az emberi szervezet.

válasz erre