A tudósok megalkották a világ első laboratóriumban növesztett szintetikus embrióját

2022. augusztus 07.
20.2251
csirkee profilja, adatai
csirkee
Hihetetlen áttörést sikerült elérnie Joseph Hanna molekuláris genetikus vezetésével az izraeli Wizemann Tudományos Intézet kutatócsoportjának, ugyanis sikerült megalkotniuk a világ első szintetikus egér embriót laboratóriumban, ám már most rengeteg etikai vitát váltott ki.
 

Petesejtek és méh nélkül sikerült létrehozni a szintetikus embriót a tudóscsapatnak, amivel bepillantást nyerhetünk az emberi terhesség korai szakaszban zajló eseményekről. A Cell folyóiratban közzétett cikkből kiderül, hogy az új embriómodell képes volt utánozni egy korai test minden létfontosságú sejtjét, beleértve a szív, a vér, az agy és más szervek előfutárait.

A tudósok szerint ez egy kulcsfontosságú momentum, ugyanis így meg tudják majd érteni, hogy egyes terhességek miért szakadnak meg ebben a korai szakaszban, valamint az őssejtkutatásban is jelentős szerepe lesz. Az embriómodell csupán 8 napig volt életben. A kutatás célja szintetikus emberi őssejtek kifejlesztése az emberi egészségi problémák megoldására.

Mindezek ellenére sokan már aggódásukat fejezték ki az emberi szintetikus embriók etikájával kapcsolatban, mind politikai, mind pedig vallási kontextusban, ám a tudósok szerint még nagyon nem szabad ilyenről beszélni, hiszen oly keveset tudnak az egér embriókról.

6 hozzászólás

betyár

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Kisfaludy82 írta:
Uhhhh és ez jó nekünk?
őssejtkutatás miatt egészen biztosan

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Uhhhh és ez jó nekünk?

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Ejha, mondjuk nem lep meg, hogy etika miatt háborognak.

válasz erre

Porthos

2 hónapja,

Iszonyat nagy előrelépés. És rémisztp is egyben!

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja,

Aztarohadt, ez nagyon nagy előrelépés!

válasz erre

TEchie

2 hónapja,

Na az a durva baszki!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink