A tudósok kifejlesztettek egy készítményt, ami megoldás lehet a cukorbetegek gyógyszeres kezelésére

2023. november 22.
19.8501
csirkee profilja, adatai
csirkee
Világszerte több millió embert érint a cukorbetegség valamelyik fajtája, ám tanulmányok szerint ez a szám 2050-re megduplázódik, több mint 1,3 milliárd embert diagnosztizálnak majd a betegséggel, ám a Stanford Egyetem tudósai kifejlesztettek egy új készítményt, amivel csökkenteni lehet a gyógyszeres kezelést.
 

A cukorbetegek többsége 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, melyet diétával és gyógyszeres kezeléssel könnyedén kordában lehet tartani, ám a gyógyszereknek mellékhatásai vannak, ráadásul sokan nem úgy szedik, ahogy kellene. A Stanford Egyetem tudósainak sikerült egy hidrogélt kifejleszteniük, amit évente elég csak háromszor beadni a napi gyógyszerek bevétele helyett.

A hidrogél elég folyékony ahhoz, hogy normál tűkkel könnyen befecskendezhető, és elég szilárd ahhoz, hogy négy hónapig kitartson a testben. Ez megkönnyítheti az emberek számára a gyógyszer szedését, javíthatja a betegek életminőségét, és csökkentheti a cukorbetegség kezelésével kapcsolatos szövődményeket.

A kutatók tanulmányukban kifejtették, hogy a hidrogél belsejében lévő apró részecskék hálószerű szerkezetet alkotnak. Ez a háló tartja a gyógyszert, és amikor eljön az ideje a gyógyszer szétszóródásának, lassan feloldódik, így a gyógyszer bejut a szervezetbe. A kutatók azt tervezik, hogy 1,5-2 éven belül emberkísérleteket hajtanak végre, miután sikeresen tesztelték új technológiájukat egy sertésmodellben.
tanulmányok szerint ez a szám 2050-re megduplázódik, több mint 1,3 milliárd embert diagnosztizálnak majd a betegséggel, ám a Stanford Egyetem tudósai kifejlesztettek egy új készítményt, amivel csökkenteni lehet a gyógyszeres kezelést.'>
4 hozzászólás

Fikarc

3 hónapja, 6 napja

Ez már valami!

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 1 hete

Wooooow! meglepett smiley Mostanában elég sok bíztató kutatás van ezzel kapcsolatban is.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete

Wow! meglepett smiley Óriási segítség lehetne!

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete

Ez mekkora találmány! meglepett smiley

válasz erre