A tudósok felfedezték, hogy a nőstény kígyóknak két csiklójuk van

2022. december 16.
52.1041
csirkee profilja, adatai
csirkee
A tudósok most először fedezték fel, hogy a két pénisszel rendelkező hím társaikhoz hasonlóan a nőstény kígyóknak is két hemiclitorjuk van, melyek háromszög alakú szerkezetet alkotnak és változó méretűek - ez a felfedezés nagyon megdöbbentette a kutatókat.

Az állatvilágban nem ritka a különös nemi szervek, a palackorrú delfinek például nagy, S-alakú csiklójuk van, ami ráadásul jobb élvezetet nyújt számukra. Megan Folwell, az ausztrál Adelaide-i Egyetem szaporodásbiológusa és munkatársai kilenc különböző kígyó fajnál vizsgálták meg a nemi szerveket mikro-CT képalkotási és boncolási technikák segítségével.

Így sikerült rátalálni a két csiklóra, melyek teljesen különböztek a hemipénektől, és egyértelműen különböztek az illatmirigyektől és a környező szövetektől. Érdekesség, hogy a vizsgált fajok között volt olyan, akinek alig lehetett észre venni a hemiklitorokat, míg másoknál nagyok és feltűnőek voltak. A kutatóknak azt is sikerült megállapítani, hogy a kígyók érzékszervi stimulációt alkalmazhatnak párjuk elcsábítására.
6 hozzászólás

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete

Az igen. Bár érteném, minek.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 1 hete

Érdekes dolgok vannak az állatvilágban.

válasz erre

zender

10 hónapja, 1 hete

Azta.

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete

Irigylésre méltó tulajdonság.

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 1 hete

Azta mik vannak.

válasz erre

techiii

10 hónapja, 1 hete

Érdekes az állatvilág.

válasz erre