A Titan tengeralattjáró átirata hamis volt, az utasok nem voltak tudatában a veszélynek

2024. június 12.
9.0461
csirkee profilja, adatai
csirkee
Immáron egy éve annak, hogy az OceanGate vállalat által üzemeltetett Titan elnevezésű búvárhajó roncsaira a Titanic mellett rátaláltak, miután megszakadt a kapcsolat a hajóval, most pedig fény derült arra is, hogy a tengeralattjáró átirata hamis volt, álhíreket terjesztettek a naplóról.

A tavalyi tragédia során öten veszítették életüket, köztük a vállalat alapítója, Stockton Rush is. A mentőcsapatok napokig keresték a Titanic környékén a búvárhajót, amiről sokáig az a hír járta, hogy még életben van rajta a legénység, mert kopogásokat lehetett hallani, ám mindez hamisnak bizonyult - derül ki egy szövetségi tiszt és csapata által megvizsgált naplókból.

A vizsgálat során a naplót (átiratot) számtalanszor megtekintették, melyben azt állították, hogy a vészjelzéseket adtak le és az öt utas tudhatott a veszélyről. Az amerikai szövetségi kormány csapata szerint a fedélzeten tartózkodó öt utast nem figyelmeztették semmilyen olyan katasztrófára, amely az életüket veszélyeztetheti. Nem hallottak semmilyen reccsenést az utasok és nem adtak le segítségkérést, majd szakadt meg az adás a vészjelentés közben.

Ráadásul a vizsgálatok során az is kiderült, hogy a Titan nem sokkal a merülést követően már fel is robbant, az utasoknak esélyük sem volt felfogni, hogy mi történik velük. Egyesek szerint a hamis átirat csupán hírverésre volt jó, hiszen minden médium az OceanGate tragédiájával foglalkozott tavaly nyáron.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 5 napja

Szerencsétlenek... szomorú smiley

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 5 napja

Uhhh az durva ******'>*******.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 5 napja

Patkányság.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 5 napja

Undorító hogy valaki ebből hasznot akart húzni.

válasz erre