A TikTok is elbocsátásba kezdett a költségek csökkentése érdekében

2024. január 23.
10.7031
csirkee profilja, adatai
csirkee
Tavaly év elején sok elbocsátás történt a technológiai szektorban és a jelek szerint ez idén tovább folytatódik, ugyanis a Google nemrégiben több száz alkalmazottól szabadult meg, most pedig a legnépszerűbb közösségi média platformnál is költségcsökkentésbe kezdtek.

A TikTok szóvivője az NPR-nek adott legfrissebb interjújában elárulta, hogy a vállalat mintegy 60 alkalmazottat bocsátott el, főként az értékesítési és hirdetési részlegéből az egyesült államokbeli és külföldön lévő irodáiból. A közösségi média platformot több millióan használják minden nap, de a költségeket még náluk is csökkenteni kell, ezért döntöttek az elbocsátás mellett.

A TikTok-ot is birtokló kínai ByteDance tavaly több alkalmazottat is elküldött globális irodáiból, de a leépítés tovább folytatódik. A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai a közelmúltban arról beszélt, hogy a 2024-es év is nehéz lesz a technológiai vállalatok számára, ahol idén is több elbocsátási hullámra lehet majd számítani, valamint különféle átszervezésekre.
nemrégiben több száz alkalmazottól szabadult meg, most pedig a legnépszerűbb közösségi média platformnál is költségcsökkentésbe kezdtek.'>
3 hozzászólás

login_password

3 hónapja, 1 napja

Ez érdekes, pedig ők akkora cég, meg olyan sok a bevétel..

válasz erre

techiii

3 hónapja, 1 napja

Aztán meg majd kapkodnak az emberek után.

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 2 napja

Elképesztő leépítési hullám van mindenhol! meglepett smiley

válasz erre