A Tesla új, fáradtságot figyelő funkciója számolja az ásításokat és a pislogásokat is

2023. október 18.
20.6881
csirkee profilja, adatai
csirkee
Évente több ezer balesetet okoznak a fáradt sofőrök, akik nem pihennek eleget, ezért elalszanak a volán mögött, ám a legtöbb autóban már van valamilyen fáradtságot figyelő funkció, ám valószínűleg nem olyan fejlett, mint a Tesla új "Driver Drowsiness Warning" nevű funkciója.
 

Az elektromos autókat gyártó vállalat egy új funkcióval igyekszik felmérni a sofőrök fáradtságát, mely már elérhetővé vált. A Driver Drowsiness Warning az utastér kameráját használja, hogy felmérje az álmosság tipikus jellemzőit, például az ásítások és a pislogások gyakoriságát. Emellett a vezetési stílusra is odafigyel, és ha érzékeli, hogy a sofőr fáradt, akkor több figyelmeztetést is küld.

Első körben a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztetés, majd megszólal egy belső riasztó is. A rendszert ki lehet kapcsolni, de minden elinduláskor automatikusan aktiválódik. Szerencsére csak akkor működik, ha valaki eléri a 65 km/h-s sebességet. A Tesla a szokásos felelősségkizárást kiemelte közleményében, figyelmeztetve a járművezetőket, hogy az ő felelősségük, hogy éberek maradjanak, és az előttük álló útra összpontosítsanak.
3 hozzászólás

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ez már kötelező elemnek kéne lennie minden autóban...

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 2 hete

Vannak már ilyenek tényleg, de biztos vagyok benne, hogy jóval a Tesla szint alatt.

válasz erre

Mordorer

4 hónapja, 2 hete

Mondjuk szerintem ez a minimum.

válasz erre